سه شنبه ١١ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :

  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور



  چاپ        ارسال به دوست

سینما در هفته‌ای كه گذشت:

توقیفی ها در راه اكران

سینمای نو > سرویس سینما    

توقیفی ها در راه اكران

مونا انوری‌زاده

در آخرین هفته تیرماه مباحث مربوط به فیلم‌های توقیفی همچنان داغ است. در این هفته ابراهیم داروغه‌زاده معاون اداره نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی طی گفت و گویی مفصل به تشریح آخرین وضعیت تعیین تكلیف فیلم‌های توقیفی پرداخت. داروغه‌زاده کمتر از 40 روز است که به جای حبیب ایل‌بیگی بر مسند معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی تکیه زده است؛ معاونتی که بی‌شک مهم‌ترین و چالش‌برانگیزترین بخش سازمان سینمایی محسوب می‌شود. وی سابقه مدیریت در جشنواره فیلم فجر و معاونت فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی را نیز دارد. این معاون جدید اداره ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در همان بدو ورود و شروع کار خود مسئول کمیته‌ای برای رسیدگی به فیلم‌های توقیفی سینما شد که در چند وقت اخیر به یکی از مهم‌ترین سوژه رسانه‌های سینمایی تبدیل شده است. داروغه‌زاده در همین مدت کم، تصمیم‌هایی گرفته یا نظراتی داده است که باعث شده در بین جماعت سینمایی حرف و سخن‌هایی از سخت‌گیری‌های زیاد او در بخش ممیزی پیچیده شود؛ مسئله‌ای که او نه تنها آن را رد نمی‌کند بلکه تأکید می‌کند، «من در اصول خیلی سخت‌گیر هستم و اصلا کوتاه نمی‌آیم. بنابراین موضوعاتی که برای برخی نهادها یا رسانه‌ها مهم است و باعث می‌شود واکنش‌هایی به نمایش برخی فیلم‌های سینمایی داشته باشند برای من هم مهم است و فکر نمی‌کنم کسی بتواند بیشتر از خودم سخت‌گیری کند.

داروغه‌زاده در ابتدا درباره تعویض ناگهانی فیلم مادرقلب‌اتمی كه حرف و حدیث‌هایی را به وجود آورده بود اظهار كرد: برخلاف آنچه رسانه‌ای شد ما اصلاً تماسی برای پایان دادن به اکران فیلم "مادر قلب اتمی"  نداشتیم و اکران این فیلم طبق مصوبه شورای صنفی نمایش به دلیل پایین آمدن کف فروش تمام شد.

وی همچنین برای رفع مشکل فیلم "خانه پدری" گفت: راه اول این است که با تهیه‌کننده گفت و گو کنیم تا آن سکانسی که بحث ایجاد کرده (ضربه زدن به سر دختر و کشتن او) حذف شود ولی اگر اصرار داشته باشند که آن صحنه در فیلم باشد پس باید رده سنی برای تماشاگران فیلم تعیین کنیم.

داروغه زاده در پاسخ به این که آیا با این نظراتی که دارد می‌توان امیدوار بود که تمام فیلم‌های توقیفی مجوز اکران بگیرند؟ اظهار کرد: من معتقدم فیلم‌هایی که در این سال‌ها توقیف کردیم هیچ کدام نه مُخل امنیت نظام بودند و نه خط قرمزهای مهم را رد کرده بودند، یعنی شاید یکی دو مورد باشد که خلاف مصالح اصلی یا امنیت نظام پیش رفته باشند که قابل اکران نبودند و باقی بیشتر سوءتفاهم است. این مدیر فرهنگی در ادامه درباره اینکه برخی فیلم‌ها مثل "خانه پدری"، "عصبانی نیستم"‌ و "آشغال‌های دوست‌داشتنی" در سال‌های گذشته بیشتر با نگاه سیاسی با مشکل روبرو شدند در حالی که اتفاقاً دو فیلم آخر  در راستای نقد دولت دهم و تأکید بر وحدت ساخته شدند و با این شرایط چقدر از مجوزهایی که برای نمایش تعدادی از این‌ها در گذشته صادر شده بود حمایت می‌کند؟ بیان کرد: از نظر شورای پروانه نمایش ما و همچنین خود من این سه فیلم قابلیت نمایش دارند. البته باز هم عرض می‌کنم وقتی می‌گویم فیلمی قابلیت نمایش دارد به این معنی نیست که آن را دوست دارم و مورد پسند من است یا حتی با حرفی که فیلم مطرح می‌کند، موافقم.

داروغه‌زاده گفت: مثلاً من با حرفی که فیلم "خانه پدری" می‌گوید اصلاً موافق نیستم و خودم به عنوان یک فرد سنتی مذهبی آن فیلم را اصلا دوست ندارم یعنی نه تنها آن فیلم را نمی‌پسندم  بلکه اگر مسئولیت سینمایی نداشتم پس از نمایش حتماً درباره آن نقدی می‌نوشتم و منتقد آن می‌شدم ولی به لحاظ قانونی واقعاً معتقدم "خانه پدری" مشکلی ندارد و با در نظر گیری رده سنی مشخص می‌توان آن را به صورت محدود اکران کرد و البته به هر حال طبیعی است که این فیلم پرفروش نخواهد شد چون آن جنبه‌هایی از سینما که انبوه مخاطب بخواهد آن را ببیند ندارد.

معاون اداره نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی اضافه کرد: همچنین درباره فیلم "آشغال‌های دوستی داشتنی" نباید فراموش کرد بخشی از فیلم به فتنه سال 88 مربوط است که به هر حال آن مسئله خط قرمز نظام است، یعنی مسئله فتنه از آن جنبه‌ای که محسن امیریوسفی به آن نگاه کرده مردود و جزو خطوط قرمز است که طبیعتاً شورای پروانه نمایش هیج دوره‌ای به آن مجوز نخواهد داد، ولی آقای امیریوسفی آن‌ بخش‌ها را اصلاح کرده و مواردی که جزو فتنه بوده همه برطرف شده است و الان فیلم تبدیل شده به اثری که فضای گفتمانی ایجاد می‌کند و فرزندان یک خانواده مثل فرزندان یک نظام هر کدام با طرز تفکری متفاوت با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند.

داروغه زاده گفت: این فیلم از نظر شورای پروانه نمایش ما قابل اکران است و می‌تواند در جامعه فضایی برای گفت‌وگو ایجاد کند و نقدهای مثبت و منفی هم داشته باشد. البته من از زمانی که محسن امیریوسفی فیلمنامه را نوشت و آن را خواندم مشکلاتی با متن داشتم که به خود او هم گفتم و اصلاحاتی را در شخصیت ها وارد کرد هر چند به نظرم ان فیلمنامه مشکل داشت اما به هر حال فیلم در زمان آقای شمقدری ساخته شد. ضمن اینکه همین الان هم از نظر شخص من بعضی دیالوگ‌ها قابلیت تغییر دارند و تأکید می‌کنم که از نظر شخصی نقدهایی به این فیلم وارد است اما نگاه من در جایگاه شخصی و مسئولیتی که دارم باید تفکیک شده باشد. بنابراین یک فیلمساز می‌تواند فیلمی بسازد که خطوط اصلی نظام را رعایت کرده باشد و در عین حال شاید یک مسئول دولتی، یک روحانی یا یک قشر از جامعه آن را دوست نداشته باشد در این شرایط می‌توان راجع به آن حرف زد تا گفت‌وگو ایجاد شود. در واقع منظورم این است که فیلم‌های "عصبانی نیستم"، "خانه پدری" و "آشغال‌های دوست داشتنی" اتفاقاً جزو فیلم‌های جدی و اجتماعی‌ای هستند که فضا را برای فیلم‌های سطحی کمدی و نازل می‌توانند تنگ‌تر کنند تا سینمایی را که در آن اندیشه جریان دارد و گفت‌وگو صورت می‌گیرد شاهد باشیم.

داروغه زاده درباره اینکه در این بین تکلیف فیلمی همچون "کاناپه" چه می‌شود گفت: بعضی فیلم‌ها هستند که تصمیم‌گیری درباره آن‌ها در اختیار شورای پروانه نمایش نیست بلکه خارج از مجموعه باید بررسی شوند مثل "رستاخیز" ‌که پروانه نمایش داشت ولی برخی مراجع تقلید با آن مخالف بودند و حکم مرجع تقلید را نمی‌توان کنار گذاشت.

او در پاسخ به اینکه نظر برخی مراجع نسبت به فیلم «رستاخیز» مثبت بود پس چرا آن‌ها برای نمایش فیلم اعمال نشد؟ بیان کرد: واقعیت این است که این دیگر خارج از توان سازمان و حتی خارج از توان دولت است که تصمیم‌گیری کند. فیلم "کاناپه" هم چنین شرایطی دارد و بحث آن خارج از توان سازمان است چون ما نمی‌توانیم فتوایی در این باره صادر کنیم.

وی درباره اینکه در حال حاضر تکلیف چند فیلم در کمیته مشخص شده است؟ گفت: در کمیته حدود 10 فیلم برای بررسی وجود داشت که الان مشکل فیلم "خانه دختر" حل شده و حتی سکانسی قرار شده کامل فیلمبرداری شود. مشکل فیلم "پارادایس" هم حل شده است. مسئله "خانه پدری" در کمیته حل شده و چون به آنجا رسیدیم که طبق خواست فیلمساز امکان تغییر در فیلم نیست ما گزارش را به شورا می‌دهیم تا آن‌ها تصمیم بگیرند. در واقع می‌توانم بگویم مشکل بیشتر فیلم‌‌ها در این کمیته حل شده است.

داروغه‌زاده درباره فیلم‌های رضا کاهانی هم گفت: از ایشان فقط یک فیلم در کمیته هست و "وقت داریم حالا" اصلاً به ما نرسیده است. هرچند فیلم دیگر هم "ارادتمند، بهاره، نازنین، تینا " در شورای پروانه نمایش و شورای عالی نمایش رد شده است.

وی درباره فیلم‌هایی که با مُهر بازبینی ارشاد قاچاق شدند هم توضیح داد: دراین باره از همان روزی که آمدم ابلاغ کردم فیلمسازان برای نمایش فیلم در شورای پروانه نمایش دی سی پی یا دی وی کم بیاورند و دیگر دی وی دی دست ما ندهند، این حتی به ما هم کمک می‌کند که اکر کسی از ما فیلم خواست بگوییم در اختیار نداریم.

داروغه‌زاده اعلام كرد كه از این پس در شورای پروانه نمایش برای تمام فیلم‌ها گروه سنی مشخص و در صورت لزوم توصیه‌هایی برای افرادی که نباید فیلم را ببینند ارائه شود.

در همین رابطه کیانوش عیاری درباره رفع توقیف "خانه پدری" گفت: موافق حذف سکانس بحث برانگیز فیلم "خانه پدری" نیستم، اما شرط سازمان سینمایی برای نمایش فیلم با محدودیت‌های سنی را قبول می کنم.

عبدالرضا کاهانی هم نسبت به صحبت‌های ابراهیم داروغه زاده واكنش نشان داد و گفت: خوشحالم فیلم‌ها رد می‌شوند نه توقیف! اینكه فیلم‌ها در دو شورا رد شده را مدت‌هاست می‌دانیم. قرار بود ظرف دو ماه اخبار جدید و امیدوارانه بدهید. یك بار دیگر و با دقت یادداشت چند روز پیش من را بخوانید تا با رسانه‌ها واقعی باشید. بابت سانسور به شما پول می دهند نه من. نشد یك سانسورچی بیاید ما را دوست داشته باشد. بد نیست پیش از گفتگو با رسانه‌ها، مشورت و مطالعه كنید تا صداقت‌تان زیر سؤال نرود.

رضا صالحی امیری وزیر ارشاد هم در تازه‌ترین حضورش پیش روی اهالی رسانه که به بهانه یک نشست تئاتری با عنوان «چشم انداز تئاتر استانها» درباره تازه‌ترین اخبار از كمیته‌ای كه برای رفع توقیف فیلم‌ها تشكیل داده شده بود توضیحاتی ارائه كرده است. وی در خصوص یکی دو فیلمی که اخیراً حواشی برای اکران آنها به وجود آمده افزود: نظام پروانه ساخت و نمایش و اکران، یک نظام قانون‌مندی است که روال جاری دارد هیچ‌کس در آن مداخله‌ای ندارد. اعضایی که برای شورای ساخت و نمایش انتخاب شده‌اند از بهترین‌های حوزه فرهنگ هستند و صاحب صلاحیت هستند و هیچ‌کس در صلاحیت حرفه‌ای و اخلاقی آنها شبهه‌ای ندارد. بخصوص که یک روحانی هم در این جمع برای نظارت‌های دینی و فقهی حضور دارد، در مجموع سالیانه درسازمان سینمایی صدها مورد فیلم کوتاه و بلند را مجوز می‌دهیم و بعضی از این فیلم‌ها نیز از طرف سازمان مجوز نمی‌گیرند. سیاست سازمان سینمایی ما این است که اصلاحات را اعلام می‌کند و در صورت انجام اصلاحات دوباره برای پروانه نمایش بررسی می‌شود و در نهایت تایید خواهد شد.

وی ادامه داد: ما می‌خواستیم یک بار برای همیشه این مفهوم توقیف را از اذهان پاک کنیم. فیلم یا مجوز می‌گیرد یا نمی‌گیرد. چیزی به اسم توقیف در ادبیات نمایشی غلط است. اکثریت قریب به اتفاق فیلم‌ها مجوز می‌گیرند و بقیه نیز که نمی‌گیرند باید اصلاحات را اجرا کنند. مثلاً یکی از فیلم‌ها تهیه‌کننده و کارگردان تمایلی به اصلاح ندارد به همین دلیل به نظر ما این فیلم قابلیت اکران نیز نخواهد داشت.

وزیر ارشاد با اشاره به برخی حواشی فیلم‌ها ادامه داد: به جای قضاوت عجولانه این کار را به نظام‌های تخصصی بسپارید. حوزه سینمایی از یک نظام استاندارد برخوردار است و مطابق آن عمل می‌کند و همه ملاحظات اقتصادی و اجتماعی فرهنگی و هنجارهای لازم را توجه می‌کند و چنان چه چالشی در این خصوص باشد باید گزارش کنند و بر اساس آن در همان شورا باید مجددا به تصمیم برسد.

صالحی امیری در پایان گفت: در فرایند مجوز فیلم‌ها نه وزیر و نه رئیس سازمان سینمایی و نه هیچ سازمان دیگر مداخله ندارد بلکه در روند قانونی خودش بررسی می‌شود. ما در دولت آقای روحانی گفتیم که گوش شنوایی داریم و معتقد هستیم که حتما باید نقد را بشنویم و به آن پاسخ دهیم و همچنین باید حساسیت لازم نسبت به حساسیت‌های دینی داشته باشیم و فیلم ها حتما باید ارزش‌های دینی و اخلاقی را تبلیغ کنند.

حمید فرخ نژاد هم که چند هفته قبل و به خاطر بی‌تفاوتی خانه سینما به قاچاق "گشت۲" زبان به گلایه گشوده بود با حضور در اکران مردمی فیلم سینمایی "اکسیدان" در سینما اریکه دوباره زبان به انتقاد از خانه سینما گشود. فرخ نژاد البته سخنانش را با نقد حوزه هنری آغاز کرد که فیلم‌های مجوزداری مانند "اکسیدان" و "مادر قلب اتمی" را توقیف کرده. فرخ نژاد گفت: "اکسیدان" علیرغم عبور از هفت خوان مجوز ارشاد مورد بی مهری کسانیست که برای خود حکومت مستقل تشکیل داده‌اند و هر چه می‌خواهند می‌کنند.

این بازیگر با اشاره به انفعال خانه سینما در قبال توقیف فیلم‌ها توسط حوزه ادامه داد: متأسفانه خانه سینمایی که داریم ویران است و جایی که باید اعلان نظر کند اصلاً نیست و نمی دانم اصلاً برای چه وجود دارد. وی افزود: خانه سینما ما را برای حضور در مراسم و شوآف می خواهد و وقتی اعضای صنف به مشکل میخورند خبری از خانه سینما نیست.

در این هفته علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در صفحه اینستاگرام خود به اظهارنظر پیرامون دو فیلم"ماجرای نیمروز" و "اكسیدان" پرداخت. این نماینده مجلس نوشت:

"ماجرای نیمروز" از نظر محتوا و قالب هنری عالی بود. این فیلم جوانانی را که از حوادث سال های اول انقلاب آگاهی کافی ندارند با فداکاری های جوانانِ آن روز در راه حفظ این انقلاب آشنا می کند. باید به همه پدیدآورندگان این فیلم دست مریزاد گفت.

اما اکسیدان گرچه از نظر ایجاد نشاط در جامعه ما -که سخت نیازمند آن است - توفیق داشته و سعی کرده مانند فیلم "مارمولک" جاذبه روحانیت را -که البته این بار شامل روحانیت مسیحیت نیز می شود- ترسیم کند اما برخی گفت و گوها و صحنه‌ها که خالی از سخافت نیست و می تواند در فرهنگ عمومی مردم تأثیر منفی داشته باشد از ارزش این فیلم کاسته است.

از عرصه تولید در سینما نیز در این هفته خبر رسید كه پیش تولید "هایلایت" فیلم تازه اصغر نعیمى نویسنده، كارگردان و منتقد سینما آغاز شده است. این فیلم كه احتمالاً براى جشنواره آماده می‌شود عاشقانه‌اى مینى مالیستى است و مسعود سلامى آن را فیلمبردارى می‌كند. ساسان سالور تهیه كننده "هایلایت" است.

همچنین مستانه مهاجر تدوینگر و تهیه‌كننده سینما پیرامون آخرین فعالیت‌های خود گفت: در حال حاضر تنها فیلمی که تدوین آن را بر عهده دارم فیلم سینمایی "گرگ بازی" است که کارگردانی آن را عباس نظام دوست بر عهده دارد.

او همچنین اظهار کرد: این فیلم در حال حاضر مراحل فنی خود را سپری می‌کند و ایرج شهرزادی صداگذاری آن را عهده دار است. تدوین این فیلم سینمایی نیز تقریباً به مراحل پایانی نزدیک است و می توان گفت تا این لحظه نزدیک به 80 درصد فیلم تدوین شده است.علی مصفا، هانیه توسلی، نگارجواهریان، سعید چنگیزیان، سهیلا گلستانی، مهسا علافر، فهیمه امن زاده، احسان گودرزی، حمید پورآذری، امیرحسین قدسی، ژرژ پطروسی، منوچهر زنده دل، محمدرضا مالکی، سوده سعدایی، قاسم فرمانبردار بازیگران "گرگ بازى" هستند .

"گرگ بازی" روایتگر داستان چند دوست قدیمی است که یک شب در خانه موروثی یکی‌شان جمع می‌شوند. با ورود مهمانان تازه وارد به جمع، ماجراهای عجیبی رخ می ‌دهد که ... .

این فیلم اولین ساخته سینمایی بلند عباس نظام‌دوست در مقام کارگردان است.

همچنین شنیده می‌شود كه مانی حقیقی قصد ساخت یک کمدی تازه را دارد. این کمدی "خوک" نام دارد که فیلمنامه اش برای دریافت پروانه ساخت ارائه شده و محمد شایسته از جمله گزینه‌های تهیه کنندگی آن است.

مانی حقیقی و محمد شایسته پیشتر در تولید کمدی پرحاشیه "۵۰ کیلو آلبالو" هم در کنار یکدیگر بودند. ظاهراً "خوک" یک کمدی موقعیت است و برخلاف "۵۰ کیلو آلبالو" که بازیگرانی متنوع داشت با دو بازیگر محوری مرد و زن پیش می‌رود.شنیده شده حسن معجونی بازیگر تئاتر که در سال های اخیر تجربیات تلویزیونی و سینمایی هم داشته بناست نقش اصلی "خوک" را بازی کند. سحر زکریا بازیگر طنزهای تلویزیونی هم از جمله گزینه های ایفای نفش اصلی زن است.

مانی حقیقی در انتظار دریافت پروانه ساخت است تا هرچه زودتر فیلمش را کلید بزند. پیشتر و در زمان حضور حبیب ایل بیگی در اداره نظارت از صدور پروانه ساخت برای زوج تهیه کننده-کارگردانی که یک فیلم مشکل دار داشتند ممانعت به عمل می‌آمد.

سعید سعدی تهیه کننده "دم سرخ ها" به کارگردانی آرش معریان هم عنوان کرد که تاکنون نیمی از فیلمبرداری این اثر به پایان رسیده است. این تهیه‌كننده عنوان کرد: چندی پیش فیلمبرداری این اثر سینمایی آغاز شد و هم اکنون بیش از نیمی از ضبط آن به پایان رسیده است. وی افزود: در حال حاضر گروه مشغول فیلمبرداری در منطقه داراب هستند و فکر می کنم تا ۸ مرداد ماه ضبط این فیلم سینمایی به پایان برسد.

سعدی بیان کرد: بعد از پایان فیلمبرداری کارهای فنی این اثر مانند تدوین و ساخت موسیقی را آغاز می کنیم ضمن اینکه اگر شرایط مهیا شود قصد داریم این فیلم را پیش از برگزاری سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به نمایش بگذاریم.

این تهیه‌کننده در پایان اظهار کرد: "دم سرخ ها" داستان زندگی ۲ جوان بی مسئولیت را روایت می‌کند که زیر بار هیچ مسئولیتی نمی‌روند، آنها به هر ترفندی قصد دارند قانون را دور بزنند.

فیلمبرداری بیش از 70 درصد فیلم سینمایی "هزارپا" به کارگردانی ابوالحسن داوودی و تهیه‌کنندگی رضا رخشان هم که از اوایل خردادماه آغاز شده بود انجام شد و فیلمبرداری فیلم همچنان در تهران ادامه دارد. بازی هیچ یک از بازیگران به اتمام نرسیده و براساس برنامه‌ریزی انجام شده حدود 20 روز دیگر فیلمبرداری این فیلم به پایان می‌رسد. رضا عطاران و جواد عزتی نقش‌های اصلی این فیلم را عهده دار هستند . "هزارپا" جدیدترین ساخته سینمایی ابوالحسن داوودی بعد از فیلم "رخ دیوانه" است که همچون کارهای قبلی این کارگردان، از حضور بازیگران مطرحی بهره می‌برد. "هزارپا" بعد از "نان و عشق و موتور ١٠٠٠" تجربه تازه ابوالحسن داوودی در ژانر کمدی محسوب می‌شود.

رضا عطاران، جواد عزتی، سارا بهرامی، مهران احمدی، شهره لرستانی، سپند امیرسلیمانی، امید روحانی، از جمله بازیگران "هزارپا" هستند. فیلم به دهه شصت بازمی‌گردد و داستان جذابی را در این دهه روایت می‌کند.

تعدادی از عواملی که در ساخت فیلم همکاری دارند، عبارتند از: کارگردان: ابوالحسن داوودی، تهیه‌کننده: رضا رخشان، نویسندگان: امیر برادران، پیمان جزینی، مصطفی زندی، مدیر فیلمبرداری: علیرضا برازنده، طراح صحنه و لباس: کامیاب امین عشایری، طراح گریم: ایمان امیدواری، مدیر صدابرداری: نظام الدین کیایی و...

مریم دوستی هم درباره تازه‌ترین فعالیت خود در سینما گفت: فیلمنامه‌ای را با عنوان "الدوز" به همراه اعظم بروجردی به نگارش در آوردم که در ژانر دفاع مقدس و بستر اتفاقات جامعه امروز است.

این کاگردان جوان که فیلم سینمایی "دریاچه ماهی" را در نوبت اکران پاییز دارد عنوان کرد: این فیلمنامه که در حال نگارش‌های نهایی آن هستیم قسمت خاصی از زندگی یک همسر شهید است که آن را به تصویر خواهیم کشید.

فیلم تازه هومن سیدی نیز در مرحله تدوین قرار دارد.  هومن سیدى و مهدى سعدى "مغزهاى كوچك زنگ زده" را تدوین مى‌كنند و سایر مراحل فنى فیلم هم به زودى آغاز مى‌شود تا اولین نمایش فیلم در سى و ششمین جشنواره فیلم فجر باشد.

تدوین فیلم سینمایی "ما شما را دوست داریم خانم یایا" به كارگردانی عبدالرضا كاهانی با بازی رضا عطاران و حمید فرخ نژاد هم به پایان رسیده. عبدالرضا کاهانی ضمن انتشار این خبر نوشته: «یک خبر معمولی اما امیدبخش که نگویند کاهانی فقط دنبال سیاه نمایی است»

از "به وقت شام" تازه‌ترین ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا هم خبر می‌رسد كه تاكنون 30 درصد از این پروژه جلوی دروبین رفته است. "به وقت شام" كه با سرمایه‌گذاری سازمان هنری رسانه‌ای اوج و به تهیه‌كنندگی محمد خزاعی تولید می‌شود. هم اکنون در حوالی تهران در حال فیلمبرداری است. هادی خزاعی فر و بابك حمیدیان بازیگران نقش‌های اصلی فیلم جدید حاتمی‌كیا هستند.

غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره جزئیات جلسه این شورا مورخ ۲۶ تیرماه بیان کرد: فیلم "ساعت پنج عصر" از روز چهارشنبه ۲۸ تیرماه به جای فیلم "نهنگ عنبر" در گروه سینمایی «قدس» جایگزین می‌شود تا اکران خود را آغاز کند.

او افزود: به دلیل تخلف تعدادی از سینماها در نمایش فیلم "مسلخ" اکران این فیلم یک هفته دیگر ادامه خواهد داشت.

فرجی درباره تخلف صورت گرفته هم گفت: برخی سینماها قرارداد این اثر را برای نمایش در سانس‌هایی که مشخص شده بود رعایت نکردند و از آنجا که "مسلخ" در سانس‌های تعیین شده اکران نشده بود یک هفته دیگر روی پرده خواهد بود.

در این هفته همچنین اعلام شد كه فیلم تازه امیر نادری در ایران اکران می‌شود. "کوه" جدیدترین ساخته این كارگردان قرار است به محض صدور پروانه نمایش از نیمه دوم مردادماه در سینماهای گروه هنر و تجربه به نمایش درمی‌آید. این فیلم سال گذشته در جشنواره ونیز حضور داشت.

مراسم رونمایی از پوستر فیلم سینمایی "آیینه بغل" ساخته جدید منوچهر هادی هم عصر روز دوشنبه در تاریخ ۲۶ تیرماه با حضور عوامل این اثر سینمایی و اصحاب رسانه برگزار شد. در این مراسم بازیگران فیلم سینمایی "آیینه بغل" محمد رضا گلزار، جواد عزتی، یکتا ناصر، مه لقا باقری، نازنین بیاتی و منوچهر هادی به عنوان کارگردان و امیر پروین حسینی، منصور سهراب پور در جایگاه کارگردان حضور داشتند. محمد رضا گلزار بازیگر سینما در این مراسم اظهار کرد: این دومین همکاری من با منوچهر هادی است و می دانم که این اثر یک فیلم آبرومند و قابل دفاع است و شاهد صف های طولانی در سینماها خواهیم بود.

بابک کایدان نویسنده که نگارش این فیلم‌نامه را بر عهده داشت گفت: ایده این کار دو الی سه سال گذشته به ذهنم رسید ما در این فیلم از فاصله طبقاتی حرف زدیم آن هم به زبان کمدی و برای ساخته شدن این فیلم باید از تهیه‌کنندگان تشکر کنم. وی افزود: آنها برخلاف برخی تهیه‌کنندگان کمک می‌کردند فیلمنامه را پر و بال بدهیم آن هم در سینمایی که ما نویسنده‌ها می‌نویسیم و عموم تهیه‌کنندگان به دلیل محدودیت های مالی آنها را خط میزنند اما آنها اینطور نبودند.

در آخرین هفته از اولین ماه تابستان 96 نامزدهای بخش سینمای هفدهمین جشن «حافظ» تنها جشن خصوصی حوزه سینما و تلویزیون ایران نیز، معرفی شدند. فیلم‌هایی که در این بخش مورد داوری قرار گرفته‌اند شامل همه آثاری هستند که از نیمه دوم فروردین 95 تا نیمه اول فروردین 96 روی پرده رفته اند. هیئت داوران تمام فیلم‌هایی را که در سال گذشته اکران عمومی گسترده داشته‌اند یا حتی در تک‌سانس‌های گروه هنر و تجربه اکران شدند، مورد بررسی قرار دادند.

همچین در این هفته بر اساس مصوبه هیئت موسس انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی ایران، هارون یشایایی به عنوان رییس نوزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران انتخاب و معرفی شد. وی موسس شرکت پخشیران و از تهیه کنندگان سینمای کشور است.

فیلم‌های سینمایی "جایزه"، "اجاره نشین ها"، "ناخدا خورشید"، "هامون"، "در مسیر تند باد"، "کیمیا"، "ای ایران"، "شهر زنان"، "دیوار" و ... بخشی از آثار سینمای ایران هستند که در کارنامه تهیه‌کنندگی یشایایی به چشم می‌خورند. تورج منصوری، حسن حسندوست، غلامرضا موسوی، علی دهکردی، امیررضا معتمدی، پروین صفری، ناهید علامی، مسعود امینی تیرانی، ایمان کرمیان، مازیار میری، بهمن اردلان، سعید رشتیان، کارن همایونفر، سعید عقیقی، روانبخش صادقی، مرتضی رزاق کریمی و منوچهر شاهسواری اعضای هیئت مؤسس انجمن عالی هنرها و فنون سینمای ایران هستند.

تازه ترین آمار فروش فیلم های روی پرده در واپسین روز از آخرین هفته تیرماه ٩٦ به شرح زیر است:

"نهنگ عنبر ۲"/ ۱۷۱ سالن/ ۷۲ روز/ ۱۹ میلیارد و ۳۳۰ میلیون تومان

"اکسیدان"/ ۱۴۱ سالن/ ۳۱ روز/ ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان

"رگ خواب"/ ۱۰۴ سالن/ ۳۴ روز/ ۲ میلیارد و ۸۷۰ میلیون تومان

"زیر سقف دودی"/ ۹۹ سالن/ ۴۴ روز/ ۲ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان

"برادرم خسرو"/ ۱۰ سالن/ ۷۲ روز/ ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان

"کارگر ساده نیازمندیم"/ ۵۷ سالن/ ۱۶ روز/ ۳۵۰ میلیون تومان

به این ترتیب "نهنگ عنبر۲" به فروش ۱۹ میلیارد و ۳۳۰ میلیون تومان رسید و در صورتی که سالن های فیلم به طور کامل به فیلم "ساعت پنج عصر" منتقل نشود این فیلم تا آخر هفته رکورد فروش سینمای ایران را خواهد شکست.

"ساعت پنج عصر" هم رکورد فروش اینترنتی بلیت در یک روز را شکست. فیلم مهران مدیری تاكنون بیش از ۳۰۰ میلیون تومان فروش آنلاین داشته تا رکورد رزرو آنلاین بلیت که در اختیار "گشت۲" و"سلام بمبئی" بود شکسته شود.



٢٣:٢٩ - جمعه ٣٠ تير ١٣٩٦    /    شماره : ٦٢٤٢١    /    تعداد نمایش : ٣٨٦







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است