سه شنبه ٢٩ اسفند ١٤٠٢



  چاپ        ارسال به دوست

شنبه 9 اردیبهشت ماه ؛

سردیس زنده یاد اکبر رادی رونمایی شد

سینمای نو > سرویس تئاتر

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و اعلام روابط عمومی بنیاد اکبر رادی، در این آیین که با حضور جمعی از هنرمندان تئاتر و موسیقی کشور، اعضای هیئت مدیره­ی بنیاد اکبر رادی ، مهندس مهدی شفیعی (مدیرکل هنرهای نمایشی)، حمیده بانو عنقا ( همسر استاد اکبر رادی و رئیس هیئت مدیره­ بنیاد اکبر رادی ) ناصر مسعودی، مرتضی عاطفی( شهردار منطقه­ دو شهر رشت) و دکتر ثابت قدم (شهردار شهر رشت) و بسیار از مردم شهر رشت حضور داشتند، پس از پخش سرودجمهوری اسلامی ایران و قرائت قرآن کریم، مرتضی عاطفی (شهردار منطقه دو شهر رشت) ضمن خیر مقدم به مهمانان و اعضای هیئت مدیره­ بنیاد اکبر رادی و هنرمندان با ابراز خوش­حالی از رونمایی این دو چهره بزرگ گیلان در سخنان کوتاهی گفت: خوش­حالیم که در شهرداری رشت همراه با کارهای عمرانی، اقدامات و فرهنگی نیز در دستور کار قرارگرفته است.

شهردار منطقه­ دو شهر رشت در پایان سخنان خود افزود: تا تیرماه سال جاری خانه­ تئاتر شهر رشت در منطقه­ دو شهر رشت به نام خانه­ تئاتر اکبر رادی افتتاح خواهیم کرد.

بر اساس این گزارش، در این مراسم حمیده بانو عنقا (همسر استاد اکبر  رادی و رئیس هیئت مدیره­ بنیاد  اکبر رادی) نیز با تشکر از شهردار و شهردار منطقه ۲ رشت برای برپایی چنین مراسمی اظهار داشت: امروز جشنی برپاست؛ رونمایی از سردیس بزگ مردی رادی­نام. در عین خرسندی افسوس می­خورم که ای کاش می­بود و می­دید. ولی اجازه بفرمایید پیش از هر سخنی، سپاس  خودر را ابراز دارم از جناب شهردار محترم شهر رشت به ویژه شهردار منطقه­ دو شهر رشت آقای مرتضی عاطفی که این مهم با همت ایشان سامان یافت و بی­گمان پیامدهای ارزشمندی به دنبال خواهد داشت.

رئیس هیئت مدیره­ بنیاد اکبر رادی در ادامه­ سخنان خود گفت: گیلان چه بخت بلندی داشته است که خاستگاه نام­آورانی چون پروفسور رضا ، پروفسور مجید سمیعی، دکتر محمد معین، استاد پورداوود داکبر رادی است که با غرور می­توان به این بزرگان نازید و مفتخر بود در ایران و در جهان. به شرط آن­که به قول رادی «دچار سندرم ما کوچک­تر از آنیم که آن­ها کجا و ما کجا و آسیب­هایی از این دست نباشد و نباشیم» و این میراث گران­قدر رابا گردنی افراخته و صدایی رسا به شهروندان ایران زمین و سایر ملل بشناسانیم و در این راستا بجاست ساز و کاری فراهم آوریم که همگان به خصوص جوانان با این الگوهای طراز اول فرهنگی اهلیت بیش­تری یابند و این امر چنان­که افتد و دانی با هدف­گذاری و برنامه­ریزی میسر و لاغیر. از این منظر برگزاری این آیین را به فال نیک می­گیریم زیرا که می­توان آن را گام نخست این آرمان انگاشت.

حمیده­بانو عنقا در پایان سخنان خود گفت: و اما رادی، وقتی سخن از رادی در میان است دلواپس می­شوم زیرا چگونه می­توانم حالات بحرانی و دغدغه­­ دمادم او را شرح دهم و یا شادمانی رضایتش را در پایان کار و یا احساس تنیده­اش را در تار و پود گفت­وگو­ها و یا شیفتگی­ بی­هدفش را در خلق یک اثر.

عطا­الله کوپال، مدیرعامل اکبر رادی، در بخش دیگری از آیین ضمن سپاس­گزاری از شهرداری رشت و  منطقه­ دو رشت گفت: گرامی­داشت بزرگانی هم چون اکبر رادی با ساخت سردیس در زادگاه ایشان سبب می­شود نسل جدید و جوانان امروز با مفاخر سرزمین خود بیش­تر از قبل آشنا شده و ادای احترامی به نام و آثار چنین هنرمندانی شود.

مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تشکر از شهردار رشت و شهرداری  منطقه دو شهر رشت گفت: امروز بیش از هر روز دیگر به نمادهای فرهنگی و زنده­کردن یاد آن‌ها نیازمندیم.

شفیعی بابیان این­که کشورهای همسایه به دنبال مصادره چهره‌های فرهنگی هستند، گفت: حتما باید با چنین ابتکارها و برنامه­­هایی یاد هنرمندان را زنده کنیم.

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم­چنین پیش­نهاد داد که سردیس استاد رادی بر درگاه یک نمایش‌خانه نیز نصب شود.

وی هم­چنین افزود:  برای زنده­کردن نمایش­نامه‌های استاد اکبر رادی اداره کل هنرهای نمایشی این آمادگی را دارد از تئاترهایی که نمایش­نامه­هایی از رادی را در شهر رشت و تماشاخانه استاد رادی کار می‌کنند، حمایت کند.

شفیعی با اشاره به فعالیت­ها و همکاران بنیاد اکبر رادی، از تلاش این بنیاد برای ترویج  هنر این هنرمند تقدیر کرد.

او در ادامه بابیان این­که کشورهای دیگر از تمام داشته‌های خود  استفاده می‌کنند گفت: اگر آن‌ها چخوف و ایبسن دارند ما هم اکبر رادی داریم.

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رادی را صرفاً تئاتری ندانست و گفت: رادی چهره­ی فرهنگی ما است که توانسته ویژگی‌های رشت­وند را به‌خوبی معرفی کند.

او هم­چنین در مورد این هنرمند گفت: این نمایش­نامه‌نویس بزرگ، حال و هوای بومی رشت را با  یک نگاه ملی در آثارش معرفی کرده ­است که درس بزرگی برای نمایش­نامه‌نویسان امروز ما است.

دکتر محمدعلی ثابت­ قدم (شهردار رشت) نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: در این مراسم که به طور اخص برای تقدیر و یادآوری نام دو چهره­ بزرگ گیلانی برپا شده­است، امیدواریم با یک سری از اقدامات، بخشی از زحمات گذشتگان و نام­آوران گیلان را جبران کنیم. با وجود آن­که این مسیر  بالغ‌ بر ۱۶ سال به آن غفلت شده ، با بحث بازآفرینی شهری تلاش کردیم به ماندگار کردن این ماندگاران بپردازیم.

وی ادامه داد: از شورای شهر اول شهر رشت تاکنون کمتر شاهد اقدامات فرهنگی این چنینی بودیم و از شهردار منطقه ۲ رشت باید قدردانی کرد که نسبت به این مسائل توجه دارد.

شهردار رشت هر یک از رشته‌های هنر را یک دولت عنوان کرد و گفت : هنرمندان خود دولت­ساز هستند ، امیدوارم دولت مدیرانی باشیم که سبب پایداری هنرمندان شویم.

دکتر ثابت قدم در ادامه گفت: برای ما گیلانی­ها که از مشروطه­خواهی بیرون می­آییم توجه به آزاداندیشی از جمله اصول بزرگ ما است. از سویی هنرمندان ما خود دولت‌ساز هستند و باید پایدار بمانند و قدر آن­ها را در زمان حیات­شان بدانیم.

وی در پایان سخنان خود بهترین ابزار برای عقلانی کردن را هنر عنوان کرد و گفت: در شهری مثل رشت که پیشینه دارد باید ماندگاران خودمان را پاس بداریم تا آیندگان نیز در این راه قدم بگذارند.

استاد ناصر مسعودی نیز در این مراسم با بیان این که هیچ گاه دنبال ابراز تشکر کسی نبودم در ادامه گفت: هیچ‌وقت مدعی نبودم و نخواستم که تندیسی از من ساخته شود.

در این مراسم که توسط شهرداری منطقه­ دو رشت و با هم­کاری بنیاد اکبر رادی برگزار شد ، بهزاد صدیقی، آرش رادی، فرامرز طالبی، عطالله کوپال(اعضای هیئت مدیره­ بنیاد اکبر رادی) و هنرمندانی هم­چون حسین مسافر آستانه، مریم معترف، نادر برهانی مرند، آزاده انصاری، دکتر بهروز محمدی بختیاری ، مهدی حاجیان ، ناصر وحدتی، انوش نصر، علی جهان­دار، بهزاد عشقی و ... و نیز اعضای شهر رشت حضور داشتند.

لازم به یادآوری است پیش از رونمایی از سردیس‌های این دو هنرمند بزرگ گیلانی علی جهاندار، استاد آواز و خواننده گیلانی قطعه­ای از شعر سعدی را به آواز خواند که مورد استقبال حضار قرار گرفت. هم­چنین پخش کلیپ­هایی از اکبر رادی و ناصر مسعودی از جمله برنامه های این آیین بود.

سردیس این چهره شاخص گیلانی در سبزه میدانی قرار گرفت که پیش از این شاهد رونمایی از چهره های بزرگی چون پروفسور سمیعی، پروفسور رضا،پروفسور اکبرزاده، استاد بهزاد و شیون فومنی بود.



١٤:٤٥ - يکشنبه ١٠ ارديبهشت ١٣٩٦    /    شماره : ٦٠٦٠٦    /    تعداد نمایش : ١٧٨١٠







سالن های نمایش


فیلم و صدا

سایر رسانه ها

گالری عکس

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است