شنبه ٠٨ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در سومین روز برگزاری چهاردهمین دوره ؛

آخرین بخش از رویداد "فیلم، خبر" جشنواره "سینماحقیقت" برگزار شد

سینمای نو > سرویس فیلم های کوتاه و مستند      

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت، در سومین روز از برگزاری چهاردهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» و در بخش سوم رویداد "فیلم، خبر" مستندهای «خانه»، «گزارش رمادی»،«تجارتخانه بوشی» و«مکی، مردی از اربعین» معرفی و بررسی شدند. اجرای این رویداد را شاهین شجری کهن منتقد سینما برعهده داشت.

ورود به حریم خصوصی خانواده در مستند کار مشکلی است

افسانه سالاری درباره ساخت مستند «خانه» گفت: من سال 2011 از ایران به فرانسه مهاجرت کردم و وقتی آنجا با شرایط زندگی مهاجران آشنا شدم، نسبت به موضوع مهاجرت به ویژه مهاجران افغان حساس شدم. به ویژه نسل جوان افغانستانی که دغدغه‌شان با نسل قدیم فرق می‌کند. به همین دلیل من به دانشگاه تهران و به سراغ دانشجویان مهاجر رفتم. در این میان با شخصیت فیلم که دانشجو بود آشنا شدم. با او به منزلشان در جنوب تهران رفتم و متوجه شدم که 30 سال است به ایران مهاجرت کرده اند و نسل دوم و سوم این خانواده در ایران متولد شده اند. آنجا بود که شروع به ساخت مستند از این خانواده و زندگی آنها کردم.

او درباره ورود به حریم خصوصی خانواده گفت: به طور کلی ورود به حریم خصوصی خانواده در مستند کار مشکلی است. اما من تلاش کردم با آن خانواده ارتباط بگیرم، حتی از تجربیات مهاجرت خودم برای آنها تعریف کردم تا یک حس همزات پنداری با آنها ایجاد کنم.

سالاری در پایان افزود: خوشحال می‌شوم مردم فیلمم را ببینند و این فیلم آن‌طور که باید تاثیر خود را روی جامعه و مهاجران بگذارد.

خوانش دوباره یک اتفاق

فیلم «گزارش رمادی» به کارگردانی علی محمد ذوالفقاری فیلم بعدی بود که بررسی شد.

ذوالفقاری درباره ماهیت این مستند گفت: من می خواستم به بهانه پرداختن به این موضوع به یک کلیت برسم. در واقع ما تلاش کردیم در عین حال که به کلیت می‌پردازیم یک مورد جزئی را هم نشان دهیم. جنگ هیچ جذابیتی به غیر از نشان دادن وجه عاطفی و انسانی ندارد. در واقع جنگ بستر مناسبی برای بروز انواع واکنش‌های انسانی است که در شرایط عادی آن‌ها را نمی‌بینیم.

وی افزود: بخش‌های زیادی وجود داشت که من به دلایل سیاسی یا اجتماعی از آن‌ها استفاده نکردم. ما تلاش کردیم ازآن‌چه که داشتیم به نحوی استفاده کنم که داستان به درستی روایت شود.

او ادامه داد: چون جنگ یک موضوع سیاسی است، شما نمی‌توانید خیلی بی‌طرف به آن بپردازید؛ اما من نهایت تلاشم را کردم تا لبه تیغ داستان را روایت کنم.

ذوالفقاری در پایان گفت: مستندسازی برای رشد نیاز به مهم انگاشته شدن دارد که این اتفاق اینجا نمی‌افتد مگر به دست پول و سرمایه. اگر مانند کشورهای خارجی به فیلم‌های مستند ما هم اهمیت داده می‌شد ما هم می‌توانستیم باکیفیت بیشتر مستند بسازیم.

روایتی جذاب از آسایشگاه ابورجب

مستند «تجارتخانه بوشی» به کارگردانی هادی نعمت الهی فیلم بعدی رویداد «فیلم،خبر» بود. نعمت الهی درباره داستان این مستند گفت: قصه آسایشگاه بوشی این بود که ابورجب یک تاجر ورشکسته بود و در جنگ خانواده اش را از دست داده بود، به همین دلیل این آسایشگاه را راه انداخته بود تا در کنار نگهداری از کودکان و افراد بی سرپرست، درآمدی هم داشته باشد. او هر روز منتظر بود یک نفر از در بیاید و کمک مالی یا غذایی آورده باشد. ما یک روز که در شهر حلب می‌چرخیدیم با این آسایشگاه آشنا شدیم و از آنجا تصمیم گرفتیم مستند ابورجب و آسایشگاهش را بسازیم.

او درباره زمان ساخت چنین توضیح داد: ما زمان خیلی کمی برای فیلمبرداری داشتیم چراکه ابورجب تنها 5 ساعت به ما اجازه فیلمبرداری داده بود. ما در آن 5 ساعت هم مصاحبه و هم فیلمبرداری کردیم.

نعمت اللهی در پایان افزود: من دوست داشتم به واسطه این مستند یک اتفاق خوبی برای آسایشگاه بوشی بیافتد. همینطور من خیلی دوست دارم این فیلم را با خود ابورجب در حلب تماشا کنم.

به یاد سردار سلیمانی

فیلم«مکی، مردی از اربعین»  به کارگردانی مشترک حبیب احمدزاده، حسینعلی روشنکار و مهرداد افراسیابی بررسی شد.

افراسیابی درباره فیلم گفت: ما وقتی وارد موقعیت شدیم دیدم که سیل آمد، همه چیز در حال خراب شدن است و ما داخل آب هستیم. تنها کاری که ما می‌توانستیم انجام دهیم فیلمبرداری و مشاهده‌گری بود. ما حتی جایی مجبور بودیم با گوشی فیلمبرداری کنیم.

او درباره زمان فیلمبرداری گفت: ما حدود 21 روز آنجا بودیم و از هر چیزی که می‌توانستیم فیلم می‌گرفتیم. به نظر من مستندهایی نظیر این می‌توانند تاثیر گذار و کمک کننده باشند. اگر کسی این فیلم را دیده باشد و با این بحران روبه رو شود تقریبا می‌داند که در این موقعیت باید چه‌کار کند و می‌تواند از این تجربه استفاده کند.

چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» با دبیری محمد حمیدی مقدم از 25 آذرماه تا دوم دی ماه به شکل آنلاین برگزار می شود.


٢٢:٠٠ - پنج شنبه ٢٧ آذر ١٣٩٩    /    شماره : ٨٨١٣٥    /    تعداد نمایش : ٢٨٦٧







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است