جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :

  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور



  چاپ        ارسال به دوست

سینما در هفته‌ای كه گذشت:

جمعه روز بدی بود

سینمای نو > سرویس سینما    

جمعه روز بدی بود

مونا انوری‌زاده

آخرین جمعه مرداد ٩٧ روز بدی بود. روزی كه سینمای ایران داغدار شد. در بحبوحه برگزاری بیستمین جشن خانه سینما انتشار دو خبر  در نخستین ساعات روز جمعه ٢٦ مردادماه كام اهالی سینما را تلخ كرد. در ابتدا و در كمال بهت خبر درگذشت آقای بازیگر سینمای ایران عزت الله انتظامی بزرگ منتشر شد. خبری كه نه تنها اهالی و مخاطبان سینما بلكه ملت ایران را در اندوه فرو برد اما هنوز بغض ها فرو نرفته بود كه خبر درگذشت ضیاءالدین دری كارگردان سینما و تلویزیون و سازنده آثاری چون كلاه پهلوی و كیف انگلیسی منتشر شد و ٢٦ مرداد را به جمعه سیاه تقویم سینمایی ایران مبدل ساخت.

ایرج راد، رئیس هیئت مدیره خانه تئاتر، بازیگر و کارگردان که از سوی خانه تئاتر برای هماهنگی مراسم در منزل استاد انتظامی حضور داشت از تشییع پیکر عزت الله انتظامی از مقابل تالار وحدت خبر داد.

وی عنوان کرد: با مشورت و هماهنگی مجید انتظامی، فرزند مرحوم انتظامی و به دلیل تعلق عزت الله انتظامی به جامعه هنری، مراسم تشیع از مقابل تالار وحدت صورت خواهد گرفت. این موضوع به اطلاع معاونت هنری وزارت ارشاد هم رسیده است. وی اعلام کرد که زمان مراسم به زودی اعلام خواهد شد.

در این هفته هجدهمین جشن سینمایی و تلویزیونی حافظ در دومین سال پس از درگذشت بنیانگذار آن علی معلم برگزار گردید و برندگان تندیس حافظ معرفی شدند.

در این جشن «رگ خواب» با ۶ جایزه برنده اصلی شب بود تا بعد از «لیلا» دومین فیلم پرافتخار تاریخ حافظ را از آن خود کند. «لاتاری» با ۳ و «خفه‌گی» با ۲ جایزه، دیگر فیلم‌های طلایی شب بودند. مهران مدیری نیز برای سومین سال پیاپی با دریافت جایزه بهترین چهره تلویزیونی از نگاه مردم، حالا با ۶ جایزه در کنار اصغر فرهادی پرافتخارترین چهره تاریخ حافظ است.

فهرست کامل برندگان بخش سینمای این جشن به شرح زیر است:

بهترین فیلم: رگ خواب (تهیه‌کننده: حمید نعمت‌اله)

بهترین کارگردانی: فریدون جیرانی (خفه‌گی)

بهترین فیلمنامه: معصومه بیات (رگ خواب)

بهترین بازیگر زن: لیلا حاتمی (رگ خواب) و پریناز ایزدیار (ویلایی‌ها)

بهترین بازیگر مرد: هادی حجازی‌فر (لاتاری) و کوروش تهامی (رگ خواب)

بهترین فیلمبرداری: مسعود سلامی (خفه‌گی)

بهترین تدوین: جمشید گوهری و سجاد پهلوان‌زاده (لاتاری)

بهترین موسیقی متن: سهراب پورناظری (رگ خواب)

بهترین موسیقی ترانه: همایون شجریان (رگ خواب)

بهترین دستاورد فنی و هنری: فیلشاه (اجرای انیمیشن)

بهترین فیلم مستند: صفر تا سکو (سحر مصیبی)

نشان عباس کیارستمی: ائو (اصغر یوسفی‌نژاد)

جایزه ویژه هیئت داوران: پرویز پورحسینی (قاتل اهلی) و محمدحسین مهدویان (لاتاری)

در این هفته از عرصه تولید در سینمای ایران نیز خبر رسید كه نیمی از فیلم سینمایی «زعفرانیه ١٤ تیر» جلوی دوربین رفته است و تصویربرداری آن تا ١٥ روز دیگر به پایان می‌رسد. سیدعلی هاشمی کارگردان فیلم سینمایی «زعفرانیه ۱۴ تیر» درباره آخرین وضعیت این فیلم سینمایی گفت: در حال حاضر حدود نیمی از فیلمبرداری فیلم سینمایی «زعفرانیه ۱۴ تیر» جلوی دوربین رفته است و احتمالاً فیلمبرداری تا ۱۵ روز دیگر به اتمام می‌رسد. وی درباره لوکیشن‌های این فیلم سینمایی بیان کرد: در حال حاضر در لوکیشن شهریار در حال فیلمبرداری هستیم و برای آخرین روز فیلمبرداری به لوکیشن زعفرانیه می‌رویم.  این کارگردان سینمای ایران درباره موضوع فیلم سینمایی «زعفرانیه ۱۴ تیر» خاطر نشان کرد: «زعفرانیه ۱۴ تیر» یک فیلم اجتماعی تلخ است. البته ممکن است مخاطب در سکانس‌هایی لبخندی بزند؛ اما این فیلم به هیچ عنوان خنده‌دار نیست و مانند برخی از آثار اجتماعی رگه‌هایی از طنز درون خود ندارد.

«زعفرانیه ۱۴ تیر» عنوان اولین فیلم سینمایی سیدعلی هاشمی در مقام کارگردان است. در این فیلم مهدی هاشمی، هنگامه قاضیانی، مسعود رایگان، نازنین بیاتی و لیندا کیانی به ایفای نقش می‌پردازند.

«زعفرانیه ١٤ تیر» یک درام اجتماعی است و درباره یک خانواده پولدار سطح بالاست که یک اتفاق باعث بحرانی عجیب در خانواده می‌شود. کل فیلم در یک روز و در یک خانه اتفاق می‌افتد. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: تو شروع کردی،اما من تمومش می‌کنم...

سایر عوامل عبارتند از: نویسنده: جابر قاسمعلی، مشاور کارگردان: کمال تبریزی، مدیر فیلمبرداری: علیرضا برازنده، تدوین: سارا آهنی، صدابردار: کامران کیان ارثی، طراح گریم، سودابه خسروی، طراح صحنه: رضا دین محمدی، طراح لباس: شکوفه هاشمیان، مدیر تولید: حسین فیض آبادی، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: ایما استمراری، منشی صحنه: غزل رشیدی، مدیر تدارکات: محسن ظفری، عکاس: زهرا مصفا، ساخت فیلم پشت صحنه: مانی قدرت نما.

فیلم سینمایی «سیمین» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مرتضی آتش‌زمزم هم که چندی پیش فیلمبرداری آن در اصفهان کلید خورده بود، به پایان رسید. گروه تولید فیلمبرداری را در لوکیشن‌های مختلف شهر اصفهان از جمله قلعه تاریخی محمدآباد، چند رشته قنات،کبوترخانه، روستای گورتان، میدان نقش جهان، گاوخونی، رودخانه خشک زاینده رود و خانه‌های تاریخی انجام دادند.

«سیمین» فیلمی درباره علت خشک شدن زاینده رود و تاثیرات آن بر زندگی مردم به ویژه کشاورزان است. قصه در فضایی استعاری روایت می‌شود و کاراکتر مادر در آن نمادی از آب و رودخانه است. سازندگان امیدوار هستند با این فیلم توجه مسئولان و مردم را به این فاجعه بزرگ جلب کنند که حاصل بی‌تدبیری و عدم مدیریت صحیح است.

بازیگران فیلم عبارتند از: محمدرضا هدایتى، لاله اسکندرى، محمد فیلى، جمشید صدری، پری کربلایی، سپیده مظاهری، مریم نقیب الذاکرین و (بازیگران کودک و نوجوان): امیرعباس رضایى و مریم عرب‌جعفرى.

به گفته کارگردان، فیلمبرداری در گرمای شدید مردادماه صورت گرفت و  فیلم در کنار بیان تاثیرات منفی خشک شدن زاینده رود روی زندگی کشاورزان با بهره‌گیری از لوکیشن‌های خاص کویر در دل داستان به یک بوم‌نگاری ارزنده در این منطقه نیز توجه کرده است.

آتش زمزم تهیه‌کنندگی و کارگردانی فیلم را به عهده دارد و فیلمنامه آن کار مشترک کریم روناسیان و خزر مهرانفر است.

همچنین تهیه کننده و کارگردان فیلم سینمایی «تورنادو» گفت: فیلمبرداری این فیلم سینمایی ۱۰ روز پیش در دکور ساخته شده در ۱۱ کیلومتری شهر تهران در سوله ای در پارس الکتریک آغاز شده است. وی با اعلام اینکه لیست بازیگران این پروژه سینمایی تکمیل شده است، افزود: از جمله بازیگران اصلی «تورنادو» می توان به اکبر عبدی، کامران تفتی، بهنوش بختیاری، ارسلان قاسمی و الناز حبیبی اشاره کرد.

این تهیه کننده سینما تأکید کرد: چهار بازیگر نوجوان نیز در این پروژه حضور دارند که به زودی جلوی دوربین می روند. هاشمی در پایان گفت: زمان دقیق پایان فیلمبرداری این پروژه سینمای هنوز مشخص نیست.«تورنادو» داستان چهار بچه است که با یک سفینه به فضا سفر می کنند و با موجودات فضایی برخورد می کنند.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «جان‌دار» به تهیه‌کنندگی کامران مجیدی و کارگردانی مشترک حسین امیری دوماری و پدرام امیری هم امروز در تهران به پایان می‌رسد. فیلمبرداری فیلم سینمایی  «جان‌دار» که در لوکیشن‌های مختلفی در تهران انجام شده بود ، شنبه ۲۰ مرداد ماه پس از چند سکانس خیابانی به پایان رسید و به زودی مراحل فنی آن آغاز می‌شود تا اولین فیلم بلند سینمایی حسین امیری دوماری و پدرام امیری آماده نمایش شود.

در خلاصه داستان «جان‌دار» آمده است: «بخدا اگه یه بار دیگه بگین شام چی شد، غذا چیه، همین وسط خودم رو دار می‌زنم که غذاخوردن یادتون بره. بابا از گشنگی نمردین که!؟»

فاطمه معتمدآریا، حامد بهداد، باران کوثری، جواد عزتی، مسعود کرامتی، علی شادمان، گیتی قاسمی، محمدعلی محمدی، امیراحمد قزوینی، بازیگران آن هستند.

اسامی دیگر عوامل «جان‌دار» عبارتند از نویسندگان: حسین امیری دوماری، پدرام امیری و محمد داودی، مجری طرح: حسین فرضی‌زاد، مدیر تولید: احسان وحید، مدیر فیلمبرداری: هومن بهمنش، مشاور کارگردان: محسن قرایی، طراح صحنه و لباس: بابک کریمی طاری، طراح گریم: عباس عباسی، مدیر صدابرداری: طاهر پیشوایی، مدیر برنامه ریزی و دستیار اول کارگردان: هانیه بساتینی، مدیر تدارکات: نادر اژدری، منشی صحنه: نائله شریفی، عکاس: اردلان آزرمی، فیلمبردار پشت صحنه: مانی مجیدی و مشاور رسانه ای و مدیر روابط عمومی: میثم محمدی.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «مردی بدون سایه» به کارگردانی علیرضا رئیسیان هم پس از پایان سکانس‌های اسپانیا، در تهران در جریان است.«مردی بدون سایه» که سومین فیلم از سه‌گانه آخر علیرضا رئیسیان است مانند دو فیلم قبلی وی (چهل سالگی و دوران عاشقی) به روابط عاطفی و عاشقانه می‌پردازد و بازیگرانی همچون لیلا حاتمی، علی مصفا، فرهاد اصلانی، امیر آقایی، گوهر خیراندیش، نادر فلاح و به‌آفرید غفاریان در آن حضور دارند.

‌‎«مردی بدون سایه» که به عنوان یک همکاری مشترک با حضور بازیگران اسپانیایی از ماه گذشته در این کشور مقابل دوربین رفت، در مطبوعات اسپانیا خبرساز شد و خبر تولید این فیلم در تعدادی از روزنامه‌های اسپانیولی‌زبان انعکاس یافت.

این فیلم به بحران عاطفی و زناشویی انسان معاصر  می‌پردازد و نگاه ویژه‌ای به مشکلات اجتماعی این روزهای جامعه دارد.

عوامل اصلی این اثر سینمایی عبارتند از تهیه‌کننده و کارگردان: علیرضا رئیسیان، مدیر فیلمبرداری: مسعود سلامی، مدیر صدابرداری: امیر نوبخت، طراحی صحنه و لباس: کامیاب امین‌عشایری، طراحی چهره‌پردازی: ایمان امیدواری، مدیر تولید: محمد یمینی، عکس: امیرحسین شجاعی.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «ضربه فنی» به کارگردانی غلامرضا رمضانی و تهیه‌کنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم به تازگی در تهران به پایان رسیده و هم‌زمان با آغاز مراحل فنی، ساخت موسیقی فیلم نیز از سوی بهزاد عبدی در اوکراین آغاز شده است.

فیلم «ضربه فنی» درباره محمد شاگرد درس‌خوان و خوبی است که یکی از شاگردان مدرسه مزاحم او می‌شود. در این میان محمد با یکی از شاگردان مدرسه به نام امیر که ورزش‌کار است، آشنا می‌شود و این آشنایی سرنوشت متفاوتی را برای هر سه نفر آنها به دنبال دارد و...

در این فیلم نسیم ادبی، افشین هاشمی، نازنین احمدی، سیروس همتی، مجید نوروزی، درسا بختیار و ملیحه کیا به عنوان بازیگر نقش‌آفرینی می‌کنند.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «طلا» به کارگردانی پرویز شهبازی و تهیه کنندگی رامبد جوان و محمد شایسته هم که اواسط خردادماه در تهران آغاز شده بود بعد از ۶۰ جلسه به پایان رسید.

نگار جواهریان، هومن سیدی، طناز طباطبایی، هدی زین العابدین، احترام برومند و مهرداد صدیقیان بازیگران اصلی «طلا» هستند

فیلم «طلا» جدیدترین ساخته پرویز شهبازی بعد از فیلم هایی چون «نفس عمیق»، «عیار ۱۴»، «دربند» و «مالاریا» محسوب می‌شود.

کارگردان فیلم سینمایی «تپلی» هم از تحویل نسخه نهایی این اثر تا پایان مرداد ماه به دبیرخانه سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان خبر داد. حسین قناعت کارگردان فیلم سینمایی «تپلی» درباره آخرین مراحل فنی اثر خود توضیح داد: برنامه ریزی به گونه ای بوده که همزمان با تصویربرداری تدوین می کردیم که نسخه نسبتاً کاملی به جلسه هیئت انتخاب رسید. نسخه نهایی فیلم نیز تا پایان مرداد ماه تحویل دبیرخانه جشنواره خواهد شد. وی درباره فیلم خود نیز افزود: «تپلی» فیلمی درباره کودک درون است. از نظر خودم این اثر متفاوت از ساخته های قبلی ام است. فیلمی است که هم برای خانواده ها و هم برای بچه ها جذابیت دارد و بیش از آن که مناسب کودکان باشد، فیلمی نوجوانانه است و نسبت به دو فیلم «دزد و پری» دارای نگاه عمیق تری است. این کارگردان همچنین خاطر نشان کرد: فیلم سینمایی «تپلی» سعی دارد تا اعضای خانواده را دور هم جمع کند و فیلمی است که مخاطبان مختلفی دارد.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «دینامیت» به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیه کنندگی سید ابراهیم عامریان در تهران آغاز شد. این فیلم سینمایی که مضمون کمدی دارد، دومین همکاری مشترک اطیابی و عامریان بعد از «تگزاس» است که اکران آن همچنان در تهران و شهرستان‌ها ادامه دارد و با استقبال بالای مخاطبان روبرو شده است.

پژمان جمشیدی، احمد مهرانفر، محسن کیایی، نازنین بیاتی،نادر سلیمانی، میرطاهر مظلومی، امید روحانی، مجید شهریاری و زیبا کرمعلی در این فیلم سینمایی به ایفای نقش می‌پردازند.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «رویای سهراب» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی علی قوی‌تن هم از دهم مردادماه در جاده کاشان و مقابل مجتمع مارال ستاره با حضور لاله اسکندری و غزاله اکرمی و علی قوی‌تن در نقش سهراب سپهری در سکوت خبری آغاز شده است. در حال حاضر تولید این پروژه سینمایی در گرمای طاقت فرسای هوای کویری کاشان و شهرهای اطراف آن در حال انجام است. طی دو روز گذشته ترلان پروانه یکی از بازیگران اصلی پروژه مقابل دوربین ساعد نیک‌ذات رفته است. بازی سایر بازیگران این فیلم نیز در چند روز آینده آغاز خواهد شد.

لاله اسکندری، مهدی سلطانی، بهاره کیان‌افشار، ترلان پروانه، حسین محمدیان، غزاله اکرمی، فروغ امجدی، محمد برسوزیان، مینا جعفرزاده، داود خلیلی، حسن علیرضایی، شادی عزیزی، عرفان پری‌رخ، شادی محمدپور بازیگران این فیلم شاعرانه هستند.

«رویای سهراب» روایتی متفاوت از زندگی شاعر معروف، سهراب سپهری است. علی قوی‌تن خود نقش اصلی این فیلم را ایفا می‌کند.

رحمان رضایی تهیه کننده «چارلی در تهران» هم درباره آخرین وضعیت تولید فیلم سینمایی «چارلی در تهران» به کارگردانی مهدی آقابابایی گفت: حدود ۲ روز دیگر فیلمبرداری این اثر در کمال شهر کرج آغاز می شود و ما حدود یک ماه در این شهرستان و تهران به فیلمبرداری می پردازیم.

وی افزود: تقریباً لیست بازیگران ما تکمیل شده است اما در حال رایزنی با ۲ بازیگر دیگر برای حضور در این اثر هستیم که هنوز با آنها قرارداد نبسته ایم.

رضایی با اشاره به این که بهروز معاونیان به عنوان صدابردار و صداگذار در «چارلی در تهران» همکاری می کند، عنوان کرد: تمام تلاش ما این است که این فیلم را به سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر برسانیم. این تهیه کننده در پایان با اشاره به اثر دیگرش با نام «ری را» که پیش از این اصلاحیه هایی بر فیلمنامه آن وارد شده بود، بیان کرد: ما قسمت هایی از این فیلمنامه را که بر آن اصلاحیه وارد شده بود، تغییر دادیم و قرار است روز شنبه ۲۰ مردادماه دوباره آن را به شورای پروانه ساخت ارائه دهیم.

«چارلی در تهران» داستان زندگی سه بازیگر تئاتر را روایت می کند که یکی از آنها علاقه مند به شخصیت چارلی چاپلین است و مدام لباس های او را می پوشد و کارهای او را انجام می دهد.

علیرضا خمسه، امیر غفارمنش، سیامک اشعریون، بهمن بهمن دار، سحر خزائلی، جواد زیتونی، علی رجایی، مجید علیزاده، حمیدربیعی، هادی رجایی مهر، سیدمرتضی حسینی، رضا مرتضوی، سارا بهمن دار، مرضیه صولتی، علی حسن ناصری، مرضیه موسوی، علی صادق پور، محمد صادق پور، محمد شاهرخی و آرمان رضایی در این فیلم نقش آفرینی می‌کنند.

تهیه کننده فیلم سینمایی «روسی» هم با اشاره به اینکه تدوین این فیلم به زودی به پایان می رسد از ساخت یک اثر کمدی-اجتماعی خبر داد. علی اکبر ثقفی با اشاره به فیلم سینمایی «روسی» به کارگردانی امیرحسین ثقفی گفت: تدوین «روسی» به زودی توسط مستانه مهاجر به پایان می رسد و بلافاصله صداگذاری و ساخت موسیقی کار آغاز می شود. وی بیان کرد: برای صداگذاری و موسیقی با تعدادی از همکاران صحبت کرده ایم و باید دید کارگردان فیلم چه تصمیمی می گیرد.

تهیه کننده فیلم «مردی که اسب شد» بیان کرد: یکی از نکات مثبت «روسی» جلوه های ویژه میدانی است که توسط آرش آقابیک صورت گرفته است. وی با اشاره به دیگر پروژه سینمایی خود توضیح داد: در حال بازنویسی یک فیلمنامه اجتماعی-کمدی هستم که بعد از انتخاب کارگردان، هرچه سریعتر فیلمنامه را برای دریافت پروانه ساخت به وزارت ارشاد می دهم.

ثقفی در پایان گفت: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده فکر می کنم این پروژه اواخر مهر ماه جلوی دوربین برود.

امیر آقایی، طناز طباطبایی، صابر ابر، کامران تفتی، محمود نظرعلیان، حسین مسلمی، بهمن صادق حسنی و میلاد کی مرام با حضور سپیده گلچین بازیگران اصلی «روسی» هستند.

بهمن گوردزی هم قصد دارد فیلم سینمایی «قاتل بروس لی» را در فصل پاییز جلوی دوربین ببرد.به گفته وی، با چند بازیگر صحبت هایی شده و تا هفته آینده حضور آنها در «قاتل بروس لی» قطعی می شود. گودرزی با اشاره به اینکه کار تهیه کنندگی و سرمایه گذاری این اثر را مرتضی شایسته بر عهده دارد، عنوان کرد: ما این روزها مشغول رایزنی با وزارت امور خارجه هم هستیم زیرا سه کشور را برای فیلمبرداری «قاتل بروس لی» در نظر داریم که تا ۱۰ روز آینده مشخص می شود می توانیم در کدام کشور به کار بپردازیم.

این کارگردان در پایان با بیان اینکه ۷۰ درصد از این فیلم در خارج از ایران و ۳۰ درصد آن در تهران فیلمبرداری می شود، عنوان کرد: «قاتل بروس لی» یک فیلم مفرح اجتماعی است که امیدوارم با عقد قرارداد با بازیگران بتوانیم آن را در زمان مورد نظر جلوی دوربین ببریم.

فیلمبرداری «ماجرای نیمروز ۲» هم از هفته قبل در سکوت خبری آغاز شده است. «ماجرای نیمروز ۲» به کارگردانی محمدحسین مهدویان با الناز شاکردوست جلوی دوربین رفته است. الناز شاکردوست در این فیلم نقش یک نیروی امنیتی ام آی ۶ را بازی می کند که در زمان جنگ تحمیلی در ایران نفوذ کرده است. شنیده می شود که الفی الن بازیگر مشهور انگلیسی نقش همسر الناز شاکردوست و سفیر انگلیس در عراق را بازی می کند. احمد مهرانفر و بهروز شعیبی هم به زودی جلوی دوربین می روند.

الفی الن بازیگر مشهوری است که در پروژه های بسیاری حضور داشته است.

در این هفته همچنین به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، فیلم های بلند سینمایی مسابقه سینمای ایران راه یافته به سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اعلام شدند.

اسامی این فیلم ها به شرح زیر است:

«آهوی پیشونی سفید ۲» به کارگردانی و تهیه کنندگی سید جواد هاشمی.

«اردک لی» به کارگردانی بهروز غریب پور و تهیه کنندگی علی حضرتی.

«به خاطر یک آمپول ناقابل» به کارگردانی علیرضا محمودزاده و تهیه کنندگی داریوش آقابابائیان.

«پاستاریونی» به کارگردانی سهیل موفق و تهیه کنندگی بیتا منصوری.

«تپلی» به کارگردانی و تهیه کنندگی حسین قناعت.

«دوچ» به کارگردانی امیر مشهدی عباس و تهیه کنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان.

«سوم شخص غایب» به کارگردانی و تهیه کنندگی وحید نیکخواه آزاد

«سیمین» به کارگردانی و تهیه کنندگی مرتضی آتش زم زم.

«ضربه فنی» به کارگردانی غلامرضا رمضانی و تهیه کنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان.

«لالاکن» به کارگردانی مصطفی قربان پور و تهیه کنندگی حسن کلاهی.

«لکنت» به کارگردانی محمدرضا حاجی غلامی و تهیه کنندگی محمود فتوحی شاه آبادی.

سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان به دبیری علیرضا رضاداد ۸ الی ۱۴ شهریور ۹۷ در شهر اصفهان برگزار می شود.

غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش هم اعلام کرد که اکران فیلم‌های «شعله‌ور»، «همه چی عادیه»، «راه رفتن روی سیم» و «پشت دیوار سکوت» از این هفته آغاز می شود. سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتگو با اشاره به جلسه روز دوشنبه ۲۲ مرداد ماه این شورا گفت: در جلسه امروز شورای صنفی نمایش قرارداد اکران «آخرین بار کی سحر را دیدی» به کارگردانی فرزاد مؤتمن در سرگروه زندگی بعد از پایان نمایش «کاتیوشا» ثبت شد.

فرجی ادامه داد: قرداد اکران «جاده قدیم» به کارگردانی منیژه حکمت نیز در سرگروه ایران بعد از «چراغ‌های ناتمام» ثبت و «سوفی و دیوانه» به کارگردانی مهدی کرم‌پور هم بعد از «شعله‌ور» در سرگروه کوروش روی پرده خواهد رفت.

وی همچنین از آغاز نمایش فیلم «شعله‌ور» به کارگردانی حمید نعمت‌الله در سرگروه کوروش، «همه چی عادی» به کارگردانی محسن دامادی در سرگروه ماندانا، «راه رفتن روی سیم» به کارگردانی احمدرضا معتمدی در سینما ایران و «پشت دیوار سکوت» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی در سرگروه آزادی از چهارشنبه ۲۴ مرداد خبر داد. به گفته سخنگوی شورای صنفی اکران باقی فیلم‌ها در زیر گروه ها ادامه خواهد داشت.

شورای صدور پروانه ساخت هم در جلسه اخیر خود با تولید سه فیلمنامه موافقت کرد. به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری، فیلمنامه های«بی تار» به تهیه‌کنندگی سید حامد حسینی، کارگردانی و نویسندگی جمیل رستمی در حوزه اجتماعی، انیمیشن «افسانه عمو نوروز» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و نویسندگی فرنوش عابدی رنانی مجوز ساخت گرفتند.

همچنین فیلمنامه «بزدل» به تهیه‌کنندگی و نویسندگی نوید محمودی و کارگردانی جمشید محمودی نیز در ژانر کمدی موافقت شورای ساخت سازمان سینمایی را اخذ کرد.

همچنین به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری ، شورای پروانه نمایش فیلم های سینمایی در جلسه اخیر که با حضور اکثریت اعضا برگزار شد، مجوز نمایش دو فیلم: «آستیگمات» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مجیدرضا مصطفوی در ژانر اجتماعی و «سال دوم دانشکده من» به تهیه کنندگی مسعود ردایی و کارگردانی رسول صدرعاملی در ژانر اجتماعی صادر شد.

در این هفته دبیر کمیته انضباطی کارگروه اکران اعلام کرد که تاکنون از سوی صاحبان فیلم ها شکایت رسمی درباره وضعیت اکران ارایه نشده است. سید ضیاء هاشمی عضو کمیته یکپارچه سازی و ارتقای نظام تهیه‌کنندگی در سینمای ایران با اشاره به آخرین پیشرفت ها برای یکپارچه سازی نظام تهیه کنندگی در سینمای ایران گفت: اگر مشکل خاصی پیش نیاید تهیه کنندگان به یکپارچگی مورد نظر خود دست پیدا می کنند. وی با اشاره به اینکه در این راه موانعی وجود دارد که باید برطرف شود، تأکید کرد: به زبان دیگر می توان گفت اگر حرکت به سمت یکپارچگی تهیه کنندگان باعث نشود تا برخی از افراد موقعیت هایشان به خطر افتد و اشکالی برای تهیه کنندگانی از این دست پیش نیاید به زودی به یک صنف یکپارچه در حوزه تهیه کنندگان دست پیدا می کنیم. عضو کمیته یکپارچه سازی و ارتقای نظام تهیه‌کنندگی توضیح داد: امیدوارم تا زمانی که همین مدیریت سازمان سینمایی روی کار است بتوانیم در این زمینه به موفقیت های لازم دست یابیم.

دبیر کمیته انضباطی کارگروه اکران در بخش دیگر صحبت هایش با اشاره به فعالیت های کمیته انضباطی اکران بیان کرد: از زمانی که فعالیت کمیته انضباطی به صورت رسمی آغاز شده، خوشبختانه خطایی در حوزه اکران صورت نگرفته و شکایتی نداشته ایم که بخواهد در کمیته بررسی شود. البته رصد ماموران کمیته انضباطی اکران نیز مساله خاصی را گزارش نداده است.

هاشمی در پایان گفت: آخرین پرونده ای که در این کمیته مورد بررسی قرار گرفت، نمایش مسابقات فوتبال جام جهانی در سینماها بود که این پرونده نیز با موفقیت پشت سر گذاشته شد.

در این هفته شورای مرکزی کانون کارگردانان سینمای ایران با هشدار نسبت به ورود پول های مشکوک به سینمای ایران از بالا رفتن دستمزدهای برخی از بازیگران به شکل نجومی انتقاد کرد.شورای مرکزی کانون کارگردانان سینمای ایران در یادداشتی نسبت به ورود پول های کلانی از منابع نامشخص و بعضا دارای شبهه ابراز نگرانی کرد.

در این یادداشت آمده است: «در شرایط کنونی اقتصادی کشور و در حالی که بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری موثر و موجه و به خصوص آثار سینمایی به دلیل مشکلات مالی تعطیل می شوند و یا به سرانجام مطلوب نمی رسند، اهالی زحمتکش سینمای ایران ناظر ورود پول های کلانی از منابع نامشخص و بعضاً دارای شبهه به حیطه پاک اقتصاد سینمای ایران هستند. نتیجه مستقیم و مخرب حضور این منابع مادی بی حد و مرز به ارتقای بی منطق و کنترل نشده بودجه های ساخت فیلم ها و به خصوص بودجه ساخت مجموعه های داستانی در قالب شبکه های نمایش خانگی منجر شده است و متاسفانه باید اذعان کنیم که دستمزدهای نجومی بازیگران این آثار، بخش اصلی این ریخت و پاش های غیرضروری را تشکیل می دهد. در حال حاضر بسیاری از کارگردانان و تهیه کنندگان صاحب نام سینمای ایران که قصد تولید آثار تازه شان را دارند به دلیل همین پرداخت های غیرمنطقی قادر به پرداخت دستمزدهای ادعایی بازیگران مورد نظرشان نیستند و دور نیست زمانی که دیگر کارگردانان مستقل سینمای ایران نتوانند فیلم بسازند. ما کارگردانان سینمای ایران با اینکه بازیگران سینمای ایران درآمدهای کلان داشته باشند مخالفتی نداریم اما در شرایطی که سایر عوامل سازنده در سینمای پر افتخار ایران به دشواری گذران زندگی می کنند، سیر صعودی این دستمزدهای کلان و غیرعادی می‌تواند به بالا رفتن کنترل نشده دیگر هزینه های تولید فیلم و به تبع آن محدودیت تهیه کنندگان و کارگردانان در تولید فیلم های جدید و در نهایت به رکود در تولید و در نتیجه بی کاری خیل بزرگ و تازه ای از عوامل آسیب پذیر پشت دوربین در سینمای ایران بینجامد.

این شورا که یکی از رسالت های خود را نظارت آگاهانه و دلسوزانه جریان های مختلف تولید و توزیع و نمایش در ایران می داند، بدین وسیله هشدار می دهد که این آفت و آسیب نابودکننده در حال گسترش بی محابا و لجام گسیخته ایست که اگر به موقع و در مقطع حساس فعلی فکری به حال آن نشود، به زودی این غول تورمی تومار سینمای مردمی ایران را در هم خواهد پیچید. شورای مرکزی کانون کارگردانان سینمای ایران با توجه به این شرایط حساس، به زودی و با همکاری سایر صنوف موثر و دلسوز این سینما همچون صنوف محترم تهیه کنندگان و طی برگزاری نشست های مطبوعاتی و یا در صورت لزوم برگزاری جلساتی با مسئولین محترم سینمایی به این معضل خواهد پرداخت. باشد که در شرایط حساس کنونی دست اندرکاران سینمای ایران بتوانند با همدلی و همکاری بر معضلاتی این چنین غلبه کنند.»

تازه‌ترین آمار فروش فیلم‌های روی پرده نیز تا آخرین جمعه از دومین ماه تابستان ٩٧ عبارتند از :

«هزارپا»/ ۱۸۰ سالن/ ۴۴ روز/ ۲۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان

«تگزاس»/ ۵۸ سالن/ ۱۲۱ روز/ ۱۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان

«دشمن زن»/ ۴۵ سالن/ ۶۵ روز/ ۳ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان

«خاله قورباغه»/ ۱۰۴ سالن/ ۵۱ روز/ ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان

«دارکوب»/ ۳۵ سالن/ ۵۱ روز/ ۱ میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومان

«دلم میخواد»/ ۱۰ سالن/ ۶۵ روز/ ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان

«کاتیوشا»/ ۱۰۱ سالن/ ۲۳ روز/ ۱ میلیارد و ۳۲۰ میلیون تومان

«به وقت خماری»/ ۲۹ سالن/ ۵۱ روز/ ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان

«دم سرخ‌ها»/ ۸۱ سالن/ ۱۶ روز/ ۱ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان

«تنگه ابوقریب»/ ۸۹ سالن/ ۹ روز/ ۹۱۰ میلیون تومان

«من دیوانه نیستم»/ ۴۰ سالن/ ۲۳ روز/ ۴۱۰ میلیون تومان

«شعله‌ور»/ ۲۱ سالن/ ۲ روز/ ۵۰ میلیون تومان

«پشت دیوار سکوت»/ ۲۱ سالن/ ۲ روز/ ۲۰ میلیون تومان

«همه چی عادیه!»/ ۲۲ سالن/ ۲ روز/ ۱۵ میلیون تومان

«راه رفتن روی سیم»/ ۱۲ سالن/ ۲ روز/ ۶ میلیون تومان

به این ترتیب فیلم سینمایی «هزارپا» در رتبه اول فروش سال ۹۷ قرار دارد.به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری، آمار فیلم های اکران ۹۷ تا ۲۰ مرداد از نظر میزان فروش و تعداد بیننده اعلام شد. در این آمار «هزارپا» به کارگردانی ابوالحسن داوودی با بیش از ۲۳ میلیارد تومان و بیش از ۲ میلیون بیننده در رتبه اول قرار دارد. در این گزارش که توسط معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی آماده شده است فیلم های «لاتاری» ساخته محمدحسین مهدویان و «تگزاس» ساخته مسعود اطیابی از نظر تعداد بیننده رتبه های بعدی را به خود اختصاص داده اند.



٢١:٥٠ - جمعه ٢٦ مرداد ١٣٩٧    /    شماره : ٧١٢٢٤    /    تعداد نمایش : ٤٥٧







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است