شنبه ٠٨ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :

  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور



  چاپ        ارسال به دوست

داریل الس دبیر جشنواره ENCOUNTERS :

آرزو داشتم با هنر و فرهنگ ایران آشنا شوم

سینمای نو > سرویس فیلم های کوتاه و مستند     

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " ، داریل الس در گفتگویی اظهار داشت: سال‌های سال مترصد فرصتی بودم که بتوانم به ایران سفر کنم تا بتوانم از نزدیک با فرهنگ ایرانی و جنبه‌های مختلف آن مثل غذا و هنر معماری‌اش آشنا بشوم. از وقتی خیلی جوان‌تر بودم آرزو داشتم به اصفهان سفر کنم که یکی از رویاهای بزرگ زندگی‌ام بود؛ اما از آن‌جایی که مسافت خیلی طولانی بود هیچ‌وقت فرصتش پیش نیامد رویایم را عملی کنم تا این که دعوت‌نامه برگزارکنندگان جشنواره سینماحقیقت را دریافت کردم و با افتخار داوری در این رویداد سینمایی را پذیرفتم. به نظرم تجربه تماشای آثار مستند به همراه مواجهه با فرهنگ ایرانی اتفاقی بسیار ویژه محسوب می‌شود.

داریل الس درخصوص شناخت خود از سینمای ایران گفت: آشنایی‌ام با سینمای ایران به تماشای آثار بزرگانی مثل عباس کیارستمی و اصغر فرهادی برمی‌گردد. در واقع این شانس را داشتم که به واسطه جشنواره فیلم «دوربان» (قدیمی‌ترین و مهم‌ترین جشنواره فیلم در جنوب آفریقا) با کارگردان‌های بزرگی که طی این سال‌ها به آفریقای جنوبی سفر کرده‌اند دیدار کنم؛ اما آشنایی‌ام همین‌قدر محدود بود تا این که از وقتی پذیرفتم به عنوان دبیر جشنواره مستند «Encounters» فعالیت کنم رفته‌رفته با سینمای مستند و تجربی ایران بیش‌تر آشنا شدم و با بعضی از فیلمسازان نسل جوان ملاقات کردم که بسیار پُر انرژی و خوش‌فکر بودند.

وی پیرامون وجود نقطه اشتراک میان فرهنگ دو کشور تصریح کرد: ایران و آفریقای جنوبی از جهاتی بسیار به یکدیگر شبیه هستند. هر دو جوامع بسیار پیچیده‌ای هستند که بحران‌های تاریخی خاص خودشان را پشت سر گذاشته‌اند. در چهره فیلمسازان جوان ایرانی که طی این سال‌ها ملاقات کردم انرژی، شور و کنجکاوی خاصی به چشم می‌خورد. به نوعی می‌توان گفت آنها نمایانگر وجهی دیگر از ایران بوده‌اند که کم‌تر دیده و شناخته شده است. به نظرم نظیر چنین اتفاقی در مورد فیلمسازان نسل جوان‌تر افریقای جنوبی نیز در جریان است و گویا یک‌جور بازسازی فرهنگی در حال رخ دادن است. 

الس درخصوص مستندسازی در آفریقای جنوبی هم گفت: به نظرم شرایط ساخت فیلم مستند در همه جای دنیا دشواری‌های خاص خودش را دارد و پیدا کردن سرمایه‌گذار و خریدار مشخص در این حوزه معضلی جهانی محسوب می‌شود. بخشی از چالش‌های این حوزه بسیار خاص هستند، از جمله این که تقریباً هیچ پخش‌کننده‌ای در ابعاد گسترده و عمومی این کار را انجام نمی‌دهد و همه چیز رنگ و بویی سیاسی به خودش گرفته است. در نتیجه می‌شود گفت پخش‌کنندگان مهم در رابطه با تولید آثار مستند حمایت‌شان را از فیلمسازان جوان دریغ می‌کنند. در حال حاضر، بسیاری از کسانی که سراغ مستندسازی می‌روند، در واقع درگیر نوعی ساختارشکنی می‌شوند؛ چون ناچارند بیرون از جریان اصلی کار کنند. البته از زوایایی شاید چنین محدودیت‌هایی جذاب است، اما چالش‌های خاص خودش را به همراه دارد که فیلمسازان باید یاد بگیرند چطور و به چه شیوه‌هایی چنین معضلاتی را مدیریت کنند.

وی در پایان گفت: به نظرم بسیار مهم است که فستیوال‌ها چه در آفریقا، چه در خاورمیانه و آسیا و یا آمریکای جنوبی با یکدیگر تبادل و تعامل داشته باشند. در همین تعامل نکته جذابی وجود دارد و برای من شخصاً خیلی مهم است که بتوانیم از یکدیگر نکات جدیدی یاد بگیریم؛ خصوصاً از فیلمسازان نسل جوان‌تر. با وجود این که شناخت من از جامعه ایران هنوز عمیق نشده اما در گپ و گفت با کارگردان‌های جوانی که ملاقات کرده‌ام، متوجه بعضی تغییرات و دگرگونی‌هایی شده‌ام که در سطح جامعه ایران در حال رخ دادن است. همان‌طور که گفتم اتفاق مشابهی در میان فیلمسازان نسل جوان آفریقای جنوبی در جریان است و آنها هم در پی یافتن زبانی هستند که بتوانند تحولات جامعه‌شان را به شکلی تاثیرگذار به تصویر بکشند. به همین دلیل هم فکر می‌کنم باید روابطمان را گسترده‌تر کنیم تا بتوانیم بیش از پیش از هم بیاموزیم.



٢٠:٢٤ - پنج شنبه ٢٣ آذر ١٣٩٦    /    شماره : ٦٦٠٨٣    /    تعداد نمایش : ١٩٦







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است