سینمای نو > سرویس فیلم های کوتاه و مستند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " ، به گفته بهروز غریبپور با تغییر نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تغییراتی در دستور کار این وزارتخانه نیز بهوجود آید.
بهروز غریبپور درباره ضرورت افزودن نام هنر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به نظر من اسم و عنوان تا حدودی تعینکننده وظایف وزارتخانه است. وقتی ما از فرهنگ حرف میزنیم فرهنگ آنقدر گسترده است که موارد متعددی را دربرمیگیرد و افزودن هنر به گسترش این موارد کمک میکند.
او افزود: البته ما نباید به این فکر کنیم که با افزودن هنر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتفاق بزرگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میافتد، خیر این تغییر به تنهایی کارساز نیست و باید تغییرات بزرگی در عملکرد این وزارتخانه صورت بگیرد، به عنوان مثال تا زمانی که ما بازیگری را شغل نمیدانیم یا حقوق صنفی هنرمندان رعایت نمیشود، فقط با افزودن نام هنر عنوان این وزارتخانه عریض و طویلتر خواهد شد.
به گفته این کارگردان تئاتر، باید با تغییر نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تغییراتی نیز در دستور کار این وزارتخانه بهوجود آید و این تغییرات را در عرصه هنر شاهد باشیم.
او درباره تشکیل نظام صنفی هنرمندان گفت: سالهاست که خانه هنرمندان ایران به نوعی پیگیر مسائل صنفی هنرمندان است و به جای اینکه یک نظام عریض و طویل دیگری راهاندازی شود، باید در اساسنامه خانه هنرمندان ایران تغییراتی بهوجود آوریم و نظام صنفی هنرمندان در خانه هنرمندان ایران شکل گیرد.
ایرج راد: افزودن نام هنر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک ضرورت است
ایرج راد گفت: افزودن نام هنر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک ضرورت است و با این تغییر کوچک زمینهای فراهم میشود که هنر در جایگاه خودش مورد توجه قرار گیرد.
ایرج راد عضو شورای عالی خانه هنرمندان گفت: افزودن نام هنر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک ضرورت است و با این تغییر کوچک زمینهای فراهم میشود که هنر در جایگاه خودش مورد توجه قرار گیرد و از به رسمیت شناخته شدن هنر در کشور ما خبر میدهد.
او افزود: توجه به هنر از هر نظر زمینهای را فراهم میکند تا هنرمندان بتوانند در کشورمان جایگاه خود را پیدا کنند. همین تغییر نام کمک میکند تا فضاهای هنری در کشورمان گسترش پیدا کند و هرگونه گسترش فضاهای هنری کمک میکند تا هنرمندان ما نسبت به آینده هنر در کشور امیدوارتر شوند.
ایرج راد گفت: تاکنون جلسات متعددی برای لایحه نظام صنفی هنر تشکیل شده است اما هنوز جزییات این طرح تکمیل نشده است. متاسفانه هنوز بسیاری از هنرمندان از بیمه محروم هستند و وضیعت حقوق ایام بیکاری هنرمندان مشخص نیست.
او افزود: طبق برنامه ششم توسعه این لایحه باید در سال ۱۳۹۵ آماده میشد و در مجلس ارائه میشد اما تاکنون میسر نشده است. امیدوارم که این لایحه در آینده نزدیک به بهترین شکل تصویب شود تا مشکلات هنرمندان برطرف شود و رشته های هنری به عنوان شغل رسماً شناخته شوند.
به گفته راد برای این که لایحه نظام صنفی تدوین شود باید نظرات تمام گروههای هنری از شاخه های مختلف لحاظ شود تا نیازهای تمام رشتهها تامین شود.
نگار نادریپور : نظام صنفی هنرمندان باید زندگی هنرمندان را تسهیل کند
به گفته نگار نادریپور باید ساز و کار نظام صنفی درست باشد تا حق و حقوق هنرمندان پایمال نشود و این نظام باید زمینهای را برای تسهیل زندگی هنرمندان و گسترش هنر را در کشور فراهم کند.
نگار نادریپور عضو شورای عالی خانه هنرمندان ایران گفت: ما هنرمندان فکر میکنیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها در نامش بلکه باید در رویه فعالیت خود نیز تغییراتی ایجاد کند و افزودن نام هنر به این وزارتخانه ضروری است و در کنار آن باید این وزارتخانه به هنر و هنرمندان بیش از گذشته توجه نماید.
او افزود: توجه و حمایت از هنر وظیفه اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و با اینکه در این وزارتخانه ما معاونت هنری داریم اما نام هنر از عنوان اصلی این وزارتخانه حذف شده است. باید با این تغییر ساز و کار فعالیتهای این وزارتخانه نیز تغییر کند و نسبت به هنر و هنرمندان جنبه حمایتی به خود گیرد.
او درباره تشکیل نظام صنفی هنرمندان ایران گفت: با تدوین و تصویب این لایحه زمینهای برای تسهیل نیازهای اولیه هنرمندان فراهم خواهد شد و زمینهای برای امنیت هنرمندان فراهم خواهد شد.
نادریپور ادامه داد : متاسفانه بیشتر هنرمندان ما از امنیت شغلی برخوردار نیستند و همین موضوع زندگی آنها را به مخاطره میاندازد.
به گفته این مجسمهساز باید ساز و کار نظام صنفی درست باشد تا حق و حقوق هنرمندان پایمال نشود و این نظام باید زمینهای را برای تسهیل زندگی هنرمندان و گسترش هنر را فراهم کند.