جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

مدیر بازار فیلم سی‌و‌ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر:

بازار محتوای دیجیتال سال آینده تقویت می‌شود

سینمای نو > سرویس سینما    

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از ستاد خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، مهدی یادگاری مدیر بازار فیلم سی‌و‌ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر درباره حضور فعالان حوزه محتوای دیجیتال در ادامه بازار فیلم فجر در دو روز پایانی جشنواره گفت: امسال در ادامه بازار فیلم سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر از شرکت های دیجیتال دعوت به حضور کردیم و تعدادی از اپراتورهای فضای مجازی و شرکت های خدمات دیجیتال تصویر ابراز تمایل کردند که در این بازار فیلم حضور داشته باشند.

وی با بیان این که از 10 روز قبل از برپایی جشنواره جهانی فیلم فجر فراخوان حضور شرکت های دیجیتال منتشر شده بود ، اسامی شرکت ها و اپراتورهای فضای مجازی و شرکت های خدمات دیجیتال را اینگونه معرفی کرد : شرکت دیجیتال بین المللی مبین وان، pcalab، پیشگامان سینمای آریا ، استودیو روشنا ، آفرینک، فیلم نت ، باران تل، آی سیما، صبا سل، Gold Star Glassy Eye ، بردیا پویا و بازار محتوای سازمان صدا و سیما شرکت هایی هستند که در بخش بازار محتوای دیجیتال سی‌و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر حضور دارند.

یادگاری گفت : این اپراتورها عمدتاً برای معرفی سرویس و خدمات خود به بازار محتوای دیجیتال آمدند تا فروشندگان و سازندگان آثار بتوانند از نزدیک با آنها آشنا شوند.

ویبا تاکید بر اینکه سال آینده باید این بخش از بازار جدی تر برگزار شود، توضیح داد: یا باید ظرفیت حضور را بالا ببریم یا برگزاری بازار محتوای دیجیتال را به زمانی دیگر موکول کنیم، چون حدود 18 شرکت به صورت جدی در این زمینه در حال فعالیت هستند و تعداد تقاضاهای ما نیز یکباره افزایش یافت و دیگر نتوانستیم به آنها در بازار اول غرفه اختصاص دهیم.

یادگاری در این مورد بیان کرد: البته به نظر من بهتر است بازار فیلم فجر و محتوای دیجیتال همزمان با هم برگزار شوند، چون خریداران و فروشندگان در این فضا یک فعالیت مشترک را انجام می دهند.

وی، برپایی بازار محتوای دیجیتال را در قدم اول دچار کاستی ها و ضعف هایی دانست و افزود: سال آینده بازار محتوای دیجیتال در جشنواره جهانی فیلم فجر بهتر برگزار خواهد شد، چرا که خریداران حوزه دیجیتال در حال جایگزین شدن با خریداران حوزه نمایش‌های خانگی هستند.

مدیر بازار فیلم سی‌و‌ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر بیان کرد: شرکت های حوزه دیجیتال سرویس های مختلفی را ارایه می دهند و این شرکت ها نقشی جدی در بازار کسب و کار ما خواهند داشت و به همین دلیل فقط بحث نمایش مطرح نیست و حوزه فیلم مستند و تعامل با مخاطبان را نیز شامل می شود، بنابراین نمی توانم از حضور در بازار محتوای دیجیتال سی‌و‌ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ابراز رضایت کنم، اما به نظرم حد و اندازه اولین دوره برپایی آن، مفید بود.

وی پیشنهاد داد: سال آینده باید حضور اپراتورهای اصلی IPTV و VOD را در این بازار جدی و ارتباطات آنها با کارگردانان و تهیه کنندگان آثار نزدیک شود.

یادگاری با اشاره به خلأهای موجود در بازار محتوای دیجیتال، گفت: یکی از خلأهایی که الان در فضای کسب و کار دیجیتال حس می شود، روشن و مشخص نبودن روش عقد قرارداد و کسب درآمد این حوزه برای سازندگان آثار است.

وی به رشد این صنعت در کشورهای دیگر اشاره کرد و در مورد شیوه پرداخت به صاحبان آثار گفت: یکی از نقدهای صاحبان آثار در بازارهای محتوای دیجیتال این است که فعالان حوزه رایت متنوع هستند و نظرات مختلفی نیز وجود دارد. در این حوزه دو مدل پرداخت در دنیا وجود دارد؛ حالت اول اینکه یک اپراتور بزرگ می آید و پرداخت اولیه ای به صاحب اثر نمی دهد و در عوض درصد مشخصی از پرداخت را با توجه به استفاده تعداد زیاد مشترکانش به صاحب اثر می دهد. حالت دوم این است که اپراتور به صاحب اثر پرداخت اولیه ای با عنوان تضمین اولیه پرداخت می کند و بعد از آن وقتی مبلغ سرمایه گذاری را به دست آورد، درآمدها را با صاحب اثر شریک می شود بنابراین ما باید این دو مدل پرداخت را در بین شرکت ها نهادینه کنیم.

به گفته یادگاری، روش های عقد قرارداد نیز جزو ملزومات حوزه محتوای دیجیتال است و از طرف دیگر این قراردادها باید جایی ثبت شوند یعنی نیاز به سامانه ای داریم که اینها در آن ثبت شوند.

وی بلاتکلیفی بحث کپی رایت را یکی از نقاط انتقاد به حوزه محتوای دیجیتال دانست و توضیح داد: دستگاه های مسئول در این حوزه باید به این موضوع فکر کنند، اما امروزه نه پروانه نمایشی برای ارایه آثار صادر می شود نه کپی رایت آن کنترل می شود و همه اپراتورها در حال انتشار محتوای دلخواه خود هستند. صرفنظر از مسایل محتوایی، این کسب و کار برای هیچکس به صرفه نخواهد بود اگر بخواهد رایت را خریداری و یا سرمایه گذاری زیادی در حوزه خدمات فنی کند.

وی در پایان گفت: یکی از محل هایی که فعالان این حوزه می توانند تعاملات داشته باشند، بازار فیلم است و به همین دلیل حوزه ای که آینده صنعت نمایش خانگی و توزیع فراگیر پیام به حساب می آید، باید با حضور این فعالان به صورت اصولی و قانونی شکل بگیرد و جدی تر به آن توجه کنیم.

سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران در تهران برگزار شد .



٢١:٥٥ - جمعه ٧ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٨٩٥٠    /    تعداد نمایش : ٦٩٤







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است