شنبه ٠١ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

شب گذشته با حضور دکتر ایازی ؛

اختتامیه دومین جشنواره سرود و موسیقی شمسه برگزار شد

سینمای نو > سرویس موسیقی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " ، مراسم اختتامیه دومین جشنواره سرود و موسیقی شمسه ، با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط میرداماد یکی از قاریان برجسته کشور آغاز و در ادامه چند برنامه موسیقی شامل آوازخوانی، نواختن سازدهنی ، تک‌نوازی ویلن و اجرای سرود شمسه با ارائه تصاویری از طهران قدیم تا تهران امروز، برای حاضران به اجرا در آمد.

عباس سجادی، مجری این مراسم، در آغاز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد همایون خرم که در اختتامیه اولین جشنواره سرود و شعر خمسه نیز حضور داشت با  توصیفاتی تاثیرگذار اساتید مهمان در این مراسم را معرفی کرد. دکتر حسن ریاحی، فرهاد فخرالدینی، شاهین فرهت، هوشنگ ظریف، شهرام ناظری، استاد ناصح‌پور، رامبد سدیف، داوود گنجه‌ای، لوریس چکناواریان، هوشنگ کامکار، فرهنگ شریف، حمیدرضا نوربخش، قاسم رفعتی و عباس خوشدل مهمانان ویژه این مراسم بودند.

در ادامه این برنامه اعضای هیات داوران آذر هاشمی، چکاوک یغمایی، بهناز ذاکری، محمدعلی لقاء ، مهرداد دلنوازی، محسن محترمی، امیر هوشنگ هاشمی، پویا نیک‌پور، بهروز صفاریان، پورمعین و محمدرضا شرایلی دبیر هیات داوران معرفی و از سوی تماشاگران تشویق شدند.

مدیران فرهنگی و هنری باید بسترساز باشند

دکتر ایازی معاون فرهنگی هنری و سخنگوی شهرداری تهران که از بنیان‌گزاران مجموعه جشنواره‌های شمسه نیز بوده، به عنوان اولین سخنران این مراسم ، ضمن تشکر از اساتید مهمان برنامه و برگزارکنندگان جشنواره سرود و موسیقی شمسه ، گفت : خداوند منان این توفیق را به ما داد که بتوانیم در 374 محله شهر تهران، در حوزه فرهنگ و هنر برای کودکان، نوجوانان، جوانان و کهنسالان برنامه‌های متعدد فرهنگی و هنری برگزار کنیم.

وی در ادامه افزود: «شمسه» در 12 رشته برگزار می‌شود و ما امشب اینجا هستیم تا فقط از برگزیدگان رشته سرود و موسیقی تقدیر کنیم. این مجموعه جشنواره در رشته‌های عکس، فیلم، نقاشی، کاریکاتور، خوشنویسی، مجسمه‌سازی و رشته‌های دیگری چون قرآن، نهج‌البلاغه، شعر و ادبیات و ... برگزار می‌شود چرا که قابلیت‌ها و استعدادهای فراوانی در جامعه ما وجود دارد که باید شناسایی و مورد استفاده قرار بگیرند.

ایازی تصریح کرد: سال گذشته در اختتامیه همین جشنواره اعلام کردم که ما موفق شدیم بیشن از 600 گروه سرود و موسیقی در محلات شهر تهران شناسایی و سازماندهی کنیم. حالا با افتخار اعلام می‌کنم که محلات ما شعر و موسیقی خاص خودشان را دارند و این ظرفیت‌ها به کار گرفته شده‌اند.

وی ضمن تاکید بر ایجاد ارتباط بین پیشکسوتان و افراد مجرب در حوزه موسیقی و سرود با جوان‌تر‌ها و گروه‌های محلی، توضیح داد: خوشبختانه از مجموعه جشنواره‌های شمسه  از جمله جشنوار سرود و موسیقی ، استقبال قابل توجهی صورت گرفته و رقابت زیادی بین گروه‌ها ایجاد شده است.

ایازی خبر داد: معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران علاوه بر مجموعه جشنواره‌های شمسه، جشنواره‌های دیگری را نیز تدارک دیده که از آن جمله می‌توان به جشنواره «شکوفا» با موضوع IT یا فناوری اطلاعات، جشنواره «تسنیم» درباره فعالیت‌های فرهنگی و هنری بانوان، جشنواره «مشکاه» در حوزه آموزش‌های شهروندی، جشنواره «سلامت» در ارتباط با سلامت شهر و شهروندان و جشنواره «پویا» در زمینه فعالیت‌های ورزشی اشاره کرد.

وی افزود: فقط در جشنواره «شکوفا» 400 هزار نفر با هم رقابت می‌کنند و این نشان دهنده وجود ظرفیت فوق‌العاده در شهر تهران است. بنابراین مدیران فرهنگی و هنری باید بسترساز باشند و زمینه را برای بروز ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود در جامعه فراهم کنند.

ایازی تاکید کرد: مردم ما به خوبی می‌توانند برنامه‌های فرهنگی و هنری داشته باشند و مدیران فرهنگی، اجتماعی و هنری فقط باید زمینه را برای آنها فراهم کنند. خوشبختانه با رویکرد شهردار محترم شهر تهران جناب آقای قالبیاف توانسته زمینه حضور و مشارکت مردم را ایجاد کند.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که شهرداری تهران بتواند فعالیتش در این باره را گسترش دهد و فرصت بیشتری برای مشارکت شهروندان ایجاد کند.

ستاره‌ها در تهران خواهند درخشید

علی مرادخانی دبیر بخش موسیقی جشنواره سرود و موسیقی شمسه به عنوان دومین سخنران این مراسم ، ضمن تاکید بر وجود مشکلات بسیار در برگزاری هر جشنواره‌ای، درباره برگزاری جشنواره سرود و موسیقی شمسه گفت: ادعا نمی‌کنم که جشنواره به همه اهداف خود دست پیدا کرده، اما تصور می‌کنم در مسیر رسیدن به اهداف جشنواره قرار گرفته‌ایم و در آینده جشنواره‌ای به معنای واقعی آن خواهیم داشت.

وی افزود: ما در این جشنواره موفق شده‌ایم چند کار مهم انجام بدهیم ، اول اینکه توانستیم از دغدغه‌های هنرمندان برای شرکت در جشنواره بکاهیم و همه گروه‌ها بدون گزینش اولیه توانستند در این جشنواره شرکت کنند. همچنین امسال، دومین دوره جشنواره به لحاظ کیفیت از رونق بیشتری برخوردار بوده و گروه‌های بیشتری برای حضور در جشنواره اقدام کردند.

مرادخانی با گرامیداشت یاد و خاطره استاد همایون خرم، او را پدر بچه‌های شمسه نامید و گفت: این استاد در سخنانش به نکات قابل توجهی اشاره کردند که بد نیست دوباره آنها را با تامل بیشتر بشنویم.

در این بخش تصاویری از سخنرانی همایون خرم در اولین دوره جشنواره سرود و موسیقی شمسه به نمایش گذاشته شد. استاد خرم در این سخنرانی، برگزاری یک جشنواره‌ برای شناسایی استعدادهای ناشناخته در محلات شهر تهران و ارائه خدمات به آنها را اقدامی بسیار ارزشمند دانسته بود و آن را بهترین روش برای تربیت هنرمند برشمرده بود.

 مرادخانی در ادامه آماری از میزان مشارکت گروه‌ها ارائه کرد و گفت : امسال 681 گروه برای شرکت در جشنواره اعلام آمادگی کردند. این گروه‌ها دو نفره یا بیش از 30 نفر بوده‌اند که میانگین نفرات شرکت کننده در جشنواره  به 7 هزار نفر شهروند تهرانی می‌رسد.

وی افزود: از میان این گروه‌ها 228 گروه به مرحله نهایی راه پیدا کردند که در 22 منطقه شهر تهران فعالیت داشتند. بنابراین ما از هیات داوران خواستیم که فعالیت آنها را با توجه به محلاتشان ارزیابی کنند. به عبارتی هر منطقه به طور مستقل صاحب یک جشنواره موسیقی در دل این جشنواره بود. البته برخی از مناطق به دلیل ظرفیت‌های محدود در هم ادغام شدند.

مرادخانی تصریح کرد: در نهایت 53 گروه توانستند مقام‌های مختلف را از آن خود کردند که امشب آنها را معرفی خواهیم کرد اما به اعتقاد من همه گروه‌های شرکت کننده در این جشنواره قابل تقدیر هستند.

مرادخانی ضمن اشاره به بنیان گذاری این جشنواره توسط شهرداری تهران تاکید کرد : قرار نیست شهرداری همیشه برگزارکننده این جشنواره باشد بلکه به عنوان قوام‌دهنده کارش را انجام داده و ما اگر بتوانیم به کمک نهادهایی که شهرداری ایجاد کرده مانند شورایاری‌ها ، خانه‌های فرهنگ و سراهای فرهنگ آن را ادامه بدهیم، در واقع این اقدام شهرداری را به یک رویداد مردمی بدل خواهیم کرد که توسط خود شهروندان برگزار می‌شود.

دبیر بخش موسیقی جشنواره شمسه افزود : ما برای هر محله یک دبیر منصوب کردیم و هر دبیر آرام آرام دارد به یک مدیر فرهنگی بدل می‌شود. می‌خواهم بگویم که ما در کنار هم می‌توانیم کارهای بزرگی را به انجام برسانیم. جالب است که ما مناطق کوچکتر با شرکت‌کنندگان محدودتر را با هم ادغام کردیم و تعامل آنها با یکدیگر را هم آزمودیم. این رویدادها شروعی است برای مشارکت همه جانبه شهروندان در عرصه‌های فرهنگی و هنری.

مرادخانی تصریح کرد : اگر شمسه پایدار بماند اتفاقات مهمی رخ خواهد داد. امیدوارم شمسه بتواند ستاره‌های شهرمان را روشن کند تا شهر تهران ستاره‌ باران شود و هنرمندانی که نمی‌توانستند به صحنه‌های حرفه‌ای راه پیدا کنند، به صحنه بیایند و بروز و ظهور پیدا کنند. جشنواره ما یک جشنواره حرفه‌ای نیست اما همه شاهدیم که شهروندان با چه شور و شوقی در آن مشارکت داشته‌اند.   

دبیر بخش موسیقی جشنواره اظهار امیدواری کرد که جشنواره شمسه تداوم پیدا کند و از همه برگزارکنندگان جشنواره و بخصوص مجتبی یزدانی شهردار منطقه یک تهران به خاطر حمایت‌هایش از شرکت‌کنندگان تقدیر کرد.

وی در پایان به دلیل نواقص احتمالی از شرکت کنندگان پوزش خواست و گفت: مطمئن باشید ستاره‌ها در تهران خواهند درخشید.

هنر نیاز به فضا دارد

فرهاد فخرالدین آهنگساز نام‌آشنای کشور نیز در این مراسم خطاب به حاضران گفت : دلم همیشه با شماست.

وی با تاکید بر اینکه صحنه و پشت صحنه برای خود دنیایی است ، خاطره‌ای تعریف کرد و گفت: پدرم اهل هنر بود ، اما مغازه‌ای داشت که همیشه در آن به رادیو گوش می‌کرد. من کودک بودم و آهنگ‌های زیادی از این رادیو گوش می‌کردم و مجذوب آنها می‌شدم. به خاطر دارم که همیشه تصورم این بود که نوازندگان و خواننده‌ها در این دستگاه رادیو جای گرفته‌اند به همین دلیل بارها و بارها سعی کرده بودم از پشت رادیو آنها را ببینم اما جز چند لامپ چیز دیگری نمی‌دیدم؛ گاهی آرام و غافلگیرانه به سراغ رادیو می‌رفتم تا اگر نوازنده‌ها را قبل از پنهان شدن پشت لامپ‌ها ببینم اما موفق نمی‌شدم. تا اینکه روزی پدرم ظرفی پر از آلبالوی بدون هسته به برادرانم داد و از آنها خواست که بروند نزد مادرم تا مادر از آن آلبالوها مربا بپزد. من در عالم کودکی از این اتفاق دل‌گیر شدم چرا که دوست داشتم با برادرانم می‌بودم و با آنها در خوردن آلبالوها شریک می‌شدم اما پدر مرا به جایی برد که برای من که 5 سال بیشتر نداشتم به خاطره‌ای بزرگ و تاثیرگذار بدل شد. پدر مرا به سالنی برد که شبیه به سالن‌های اتریش ساخته شده بود و حیف که دیگر نیست. پدر فقط یک بلیط داشت و مرا روی زانوی خودش نشاند. وقتی برنامه شروع شد من برای اولین بار با صحنه آشنا شدم و نوازندگان را دیدم که روی صحنه موسیقی اجرا می‌کردند و خواننده را می‌دیدم.

برای من بسیار دل‌چسب بود و می‌اندیشیدم چقدر خوب است که کارم روی صحنه باشد و فهمیدم آن روزها که به دنبال نوازندگان در رادیو می‌گشتم اشتباه می‌کردم و نوازندگان جایی نبودند جز روی صحنه.

فخرالدینی تصریح کرد: صحنه از آن روز برای من جایی مقدس شد که برای احراض آن باید زحمت می‌کشیدم. آمدن روی صحنه ساده نیست؛ نیاز به کار و زحمت دارد و البته به عشق. باید این راه عاشقانه طی شود. کلاس‌های سرود دبستان که به همت استادان روان‌شاد علینقی وزیری و زنده یاد روح‌الله خالقی در مدارس برگزار می‌شد هم بر من تاثیر بسیار داشت. بسیاری از رفاقت‌ها در همین کلاس‌های سرود و موسیقی ایجاد می‌شد و همه با هم صمیمی می‌شدیم.

این استاد برجسته تاکید کرد: من به یاد آن روزها، از مسئولان محترم مدارس درخواست دارم که به مدارس رسیدگی کنند، بین مدارس و شهرداری تعامل برقرار کنند. از مدارس بخواهید که به هنر توجه داشته باشند. ممکن است دانش‌آموزان در اجرای یک نمایش با هم هکاری داشته باشند یا در انجام یک کار هنری اما در هر صورت مسلم است وقتی هنر با علم بیامیزد نتیجه بهتری خواهد داشت.

فخرالدینی افزود:  هنرمندی که روی صحنه حاضر می‌شود و در هر رشته‌ای تحصیل کند در کارش بسیار موفق خواهد بود. این افراد باید در سمینارها و همایش‌های مختلف شرکت کنند، پس باید آداب صحنه را بشناسند. چه جایی بهتر از مدرسه برای آموزش آداب حضور روی صحنه؟!

وی ادامه داد: هنر از جمله موسیقی جلوی خشونت، انحراف، ناهنجاری‌ها و بسیاری مسائل را می‌گیرد، سبب می‌شود جامعه سالم بماند و با نشاط شود. باید به مسائل فرهنگی بیشتر برسیم باید به هنر توجه بیشتری داشته باشیم.

فخرالدینی خطاب به مدیران حاضر در جلسه پرسید: آیا تعداد سالن‌های سینما، تئاتر و موسیقی در شهر تهران جوابگوی جمعیت 18 میلیونی این شهر هست؟ هنر ما نیاز به فضا دارد چه بهتر که به این مسائل رسیدگی کنیم و حتما نتیجه‌اش را خواهیم دید.

وی در پایان سخنانش از دوست و همکار قدیمی‌اش استاد همایون خرم یاد کرد و گفت: ایشان حرف‌های خوبی در اولین دوره جشنواره زدند، من آن حرف‌ها را تکرار نمی‌کنم، فقط می‌گویم که وقتی از من خواسته شد در این اختتامیه شرکت کنم در حالی که مدتهاست در چینین برنامه‌هایی حضور نداشته‌ام، تنها به شوق دیدار شما عزیزان به اینجا آمدم و به سهم خودم سپاسگذار شما هستم. امیدوارم مسئولین هم بیشتر هوای هنر را داشته باشند.

در این مراسم ضمن نمایش تصاویری از اجرای گروه‌های شرکت‌کننده در مرحله داوری، هنرمندان و گروه‌های مختلف از جمله آواز بیات تهران توسط عابدی، گروه کنسرتات به سرپرستی رضا حسن‌زاد، گروه سرود دبستان شهید موسوی به سرپرستی حسین وزیری، گروه سنتی خموش هیوا به سرپرستی محبوبه سنگلجی و ... قطعاتی را برای شرکت‌کنندگان در اختتامیه جشنواره سرود و موسیقی فجر اجرا کردند.

همچنین پس از اعلام اسامی برگزیدگان، مراسم اختتامیه با دوئت ویلون و پیانو توسط دو نوجوان پایان یافت.


برگزیدگان دومین جشنواره سرود و موسیقی شمسه:

بخش سنتی:

مقام اول: گروه «آوای نهان» از منطقه 2 به سرپرستی نازیلا لقاء

مقام دوم: گروه «ژوله» از منطقه 1 به سرپرستی نیما گوران

مقام سوم: گروه «سماء» از منطقه 10


 بخش کودکان:

مقام اول: گروه «تماشاگه راز» از منطقه یک به سرپرستی الهام فرشچیان

مقام دوم: گروه «ارغنون» از منطقه 20 به سرپرستی احمد اسدی


بخش سرود بزرگسال و جوان:

مقام اول: گروه «آفتاب» از منطقه 22 به سرپرستی مرتضی مجذوب قدیری

مقام دوم: گروه «تیام» از منطقه 10 به سرپرستی جواد مبینی


بخش سرود نوجوان:

مقام اول: گروه «آفاق 1» از منطقه 3 به سرپرستی مهدی میناخانی

مقام دوم: گروه «ترنم» از منطقه 1 به سرپرستی حسین ذوالفقاری

مقام سوم: گروه «ریحانه» از منطقه 4 به سرپرستی باهره مسگر طهرانی


بخش سرود کودک:

مقام اول: گروه «شهید موسوی» از منطقه 17 به سرپرستی حسین نصیری

مقام دوم: گروه «آفاق 2» از منطقه 3 به سرپرستی مهدی میناخانی

مقام سوم: گروه «شکوفه‌های بیدار» از منطقه 10 به سرپرستی فریبا میرزاخانی

تنها برگزیده دونوازی ژانر کلاسیک- کودک: گروه «دوئت کلاسیک» از منطقه 3 به سرپرستی سارا عرب

تنها برگزیده دونوازی ژانر کلاسیک- بزرگسال: گروه «درنا» از منطقه 10 به سرپرستی یعقوب مطلوبی

تنها برگزیده ژانر ایرانی- جوان: گروه «گل‌های نوین» از منطقه 1 به سرپرستی فرهاد لطیفی

تنها برگزیده ژانر فولک ملل-فولک ایرلندی- نوجوان: گروه «پرواز» از منطقه 10 به سرپرستی فراز عشقی

تنها برگزیده ژانر پاپ تلفیقی - جوان: گروه «چشمه» از منطقه 22  به سرپرستی علی پسندیده کار

تنها برگزیده ژانر کوبه‌ای- مختلط: گروه «خورشید» از منطقه 10 به سرپرستی سپیده بیگلری

تنها برگزیده ژانر کانتری- جوان: گروه «لیو» از منطقه 5 به سرپرستی مهرشاد وفایی

تنها برگزیده ژانر مدرن- نوجوان: گروه «مدرن» از منطقه 14 به سرپرستی اشکان خمسه‌پور

تنها برگزیده سه نوازی ژانر کلاسیک- جوان: گروه «تریو فلوت» از منطقه 2 به سرپرستی زهرا باقری

تنها برگزیده گروه نوازی ژانر کلاسیک- کودک: گروه «کویینتت» از منطقه 2 به سرپرستی زهرا باقری

تنها برگزیده ژانر جزبلوز- جوان: گروه «آرمین مرشد» از منطقه 8 به سرپرستی آرمین مرشد


گزوه‌های ویژه قابل تقدیر شامل حرفه‌ای‌ها، معلولان و دارندگان اثری برای شهر تهران:

گروه سرود «ناشنوایان اعظم» از منطقه 1 به سرپرستی نسرین گبرلو

گروه سرود «دست‌های مهربان» از منطقه 1 به سرپرستی محمدعلی اقدم

گروه سرود «سرافرازی» از منطقه 6 به سرپرستی فاطمه خواجوی

گروه سنتی «سنتور نوازان» از منطقه 9 به سرپرستی روژین اردلان

گروه پاپ «پاپ 2» از منطقه 10 به سرپرستی علیرضا آرام‌جان

گروه کلاسیک «لاویتا» از منطقه 10 به سرپرستی فرشاد خولادوند

گروه سنتی «خموش هیوا» از منطقه 13 به سرپرستی محبوبه سنگلجی

گروه کوبه‌ای «نایریکا» از منطقه13 به سرپرستی مهرسیما سعادت

گروه سرود «کانون نوجوانان» از منطقه 14 به سرپرستی محسن میرسلیمی

گروه پاپ «پندار» از منطقه 14 به سرپرستی امیر اصغرزاده

گروه موسیقی ایرانی «نوا» از منطقه 14 به سرپرستی رویا حیرت‌پور

گروه ویژه «آوای دستان» از منطقه 17 به سرپرستی شمس‌السادات مهرجو

گروه نظامی «نیروی انتظامی» از منطقه 22 به سرپرستی سرهنگ اکبر شکریان

گروه موسیقی ایرانی «امیرکبیر» از سازمان تاکسی‌رانی به سرپرستی محمود محرم‌خانی

گروه موسیقی ایرانی «عنقا» از منطقه 22 به سرپرستی منصور رازی

گروه پاپ «ارغوان» از منطقه 9 به سرپرستی ارغوان حمسی

گروه پاپ «وگاس» از منطقه 2 به سرپرستی سپهر ارشاد

گروه کلاسیک «کنسرتانت» از منطقه 4 به سرپرستی رضا حسن‌زاد

گروه پاپ «آترا» از منطقه 4 به سرپرستی ساسان موسوی

تقدیر از برگزارکنندگان (مدیران فرهنگی و دبیران هادی مناطق):

اهدای لوح تقدیر به فرامرز عظیمی از شهرداری منطقه 10، علیرضا یارقلی مدیر فرهنگی شهرداری منطقه 10، محمد روحانی مدیر فرهنگی شهرداری منطقه 5، سعید کارگردان مدیر فرهنگی شهرداری منطقه 1، از مجموعه شهرداری تهران و ستاد اجرایی شمسه به خاطر فعالیت‌های بسیار برای برگزاری این جشنواره.

حمیدرضا لسانی دبیر هادی منطقه 14، الهه سالار دبیر هادی منطقه 1، منیره‌سادات موسوی دبیر هادی منطقه 10، مونا محمدنژاد دبیر هادی منطقه 5، زهرا ملاعلامه دبیر هادی منطقه 3،  میترا ملارضی دبیر هادی منطقه 15، سمیر تقی‌نژاد دبیر هادی منطقه 18، سپیده دربندی دبیر هادی منطقه 17.

از کانون موسیقی فرهنگسرای عطار و آموزشگاه‌ گل‌های هنر به پاس شرکت فعال و معرفی گروه‌های متعدد به جشنواره تقدیر شد. 

 


١٧:٠٩ - شنبه ٥ اسفند ١٣٩١    /    شماره : ١٥٤٩٠    /    تعداد نمایش : ٧١١







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است