جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

به منظور تشریح جزئیات برگزاری ؛

نشست خبری یادواره "قیام عشاق" برگزار شد

سینمای نو > سرویس فرهنگی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از روابط عمومی یادواره "قیام عشاق" ، نشست خبری یادواره «قیام عشاق» با حضور علی فروزانفر رییس حوزه هنری استان تهران، حسین عیدی‌زاده دستیار ویژه حوزه هنری استان تهران، نیما بیگلریان مسئول و کارشناس تئاتر استان تهران و حسین قاسمی مسئول حوزه هنری جنوب شرق استان تهران ، چهارشنبه ۱۱ خرداد در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد.

حسین عیدی‌زاده دستیار ویژه حوزه هنری استان تهران بیان کرد: دو رویداد بزرگ را در پیش رو داریم که آن ۱۴ و ۱۵ خرداد است، این دو رویداد سر فصل کار ما قرار گرفته است. حوزه هنری طی چند ماه اخیر رویکرد جدیدی برای خود در نظر گرفته و آن بحث راه‌اندازی دفاتر استانی بوده است. توانستیم طی هشت ماه اخیر با استفاده از هنرمندان مستقر در شهرستان و همکاری با مسئولان شهرستان چند دفتر راه‌اندازی کنیم، این یک مدل جدیدی از راه‌اندازی بود و ظرف یکی دو ماه آینده شهرستان پاکدشت و پردیس راه‌اندازی می‌شود. جمعیت قابل توجه، استعدادهای زیاد فرهنگی هنری، تعریف بخشی به فعالیت‌های هنری، آموزشی و... از جمله مواردی بود که باعث شد ما دفاتر را راه‌اندازی کنیم مولفه دیگر بحث استعدادیابی آنها بود که باید این اتفاق رخ می‌داد مدل اجرایی ما هم متفاوت است و ریالی برای اختصاص مکان پرداخت نکردیم؛ به این صورت بود که با امام جمعه‌ها گفتگو کردیم و آنها با ما تعامل کردند.

وی افزود: دفتر پیشوا را هم راه‌اندازی کردیم البته در آنجا با یک امامزاده مواجه و متوجه شدیم که نطفه قیام ۱۵ خرداد در همین امامزاده جعفر توسط جوانی به نام سیدمرتضی طباطبایی بسته شده بود. شهدای ۱۵ خرداد دشت ورامین بسیار مظلوم هستند و به آنها کمتر پرداخته شده است. وقتی متوجه این جریان شدیم بارگاه را مرکز اصلی اتفاق قرار دادیم و از هنرمندان شهرستانی استفاده کردیم. بار اصلی این رویداد بر عهده استعدادهای ماست و امیدوارم بتوانیم دوره‌های ویژه‌ای برای این عزیزان برگزار کنیم و پربارتر از قبل حرکت کنیم همزمان با این اتفاق همکاران ما برنامه‌های مختلفی را طراحی کرده‌اند اکران فیلم سینمایی یکی از همین برنامه‌هاست. در حوزه آموزشی هم اتفاقات خوبی در حال انجام است. اجرای نمایش‌های خیابانی را هم در دستور کار خود داریم که در روز رحلت امام چهار گروه در حرم به اجرا می‌پردازند، برگزاری شب‌خاطره، تولید پادکست صدای خرداد و... از جمله برنامه‌‌هایمان هستند. باید بگویم که ۵۰ درصد دفاتر در شهرستان‌های استان تهران را راه‌اندازی کرده‌ایم و امیدوارم طی چندماه آینده ۱۵ دفتر دیگر را راه‌اندازی کنیم.

در ادامه نیما بیگلریان هم توضیح داد: در سال‌های گذشته همایشی با نام تئاتر خیابانی «۱۵ خرداد» برگزار می‌شد که این رویداد‌ها با قدرت و انرژی در مکان‌های عمومی مثل حرم مطهر، ایستگاه مترو و... اجرا می‌شدند اما در اجرای آنها به دلیل کرونا و... وقفه ایجاد شد تا اینکه حوزه هنری تهران به این فکر افتاد که این پروژه را دوباره اجرا کند. در ابتدای شروع به ارائه فراخوانی از سوی نمایندگان شهرستان‌های استان تهران کردیم، سپس گروه‌های همایشی آثاری با موضوع حضرت امام را به ما ارائه دادند به جز این، واحد نمایش ما اقدام به تولید ۴ نمایشنامه با موضوع امام کرد که تولید شدند و این آثار در اختیار گروه‌های نمایشی قرار گرفت. در ادامه ۱۴ اثر نمایشی از شهرستان‌های استان تولید و به دبیرخانه ارسال شد، این آثار بازبینی شد و از بین آن‌ها ۶ نمایش پذیرفته شد تا در همایش مردمی یادواره «قیام عشاق» اجرا داشته باشند به همین ترتیب در ۱۴ خرداد ۴ نمایش با عنوان‌های «به رنگ پرچم»، «سردار انقلاب»، «آخرین خبر» و... هر کدام دو اجرا خواهند داشت. در روز بعدش دو نمایش میدانی در پیشوا اجرا می‌شود. این آثار در حرم مطهر امامزاده جعفر برگزار می‌شود البته واحد نمایشی حوزه هنری استان تهران تصمیم دارد در همه شهرستان‌ها اجراهای «بچه‌های مسجد» را به طور جدی روی صحنه ببرد. به نظرم این آثار باید در طی سال در همه شهرستان‌های تهران به اجرا دربیاید.

در ادامه حسین قاسمی مسئول حوزه هنری جنوب شرق استان تهران مطرح کرد: روزهای دوازدهم، سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم خرداد برنامه‌هایی اجرا می‌شود که جزییات آنها اینگونه است که ۱۲ خرداد ساعت ۱۷ در حسینیه بنی فاطمه ورامین نمایشگاه آثار تاریخی و سیاسی قیام ۱۵ خرداد را با حضور آیت‌الله شبستری داریم که کتاب‌های حوزه انقلاب اسلامی و ماکت‌هایی که حضرت امام در آنجا حضور داشتند رونمایی می‌کنیم؛ ۱۰ ماکت ساخته شده که به نمایش درمی‌آیند. سپس نمایشگاه عکس و پوستر به مدت پنج روز در همین حسینیه ادامه خواهد داشت. در ادامه در همان روز در حرم امامزاده جعفر برنامه خواهیم داشت چون این امامزاده مکانی است که خبر دستگیری امام از آنجا داده شد، این را هم باید بگویم که برنامه تلویزیونی «شب خاطره» را هم داریم که پخش آن از شبکه یک صورت می‌گیرد، در این برنامه حمید روحانی مورخ، حاج تقی علایی از خاطره داران آن ایام و مصطفی محدثی خراسانی هم حضور خواهند داشت که اجرای این برنامه برعهده رسالت بوذری است.


وی گفت: در ۱۳ خرداد ماه بعد از نماز جمعه در پیشوا، افتتاح نمایشگاه عکس و پوستر را پیش رو خواهیم داشت. ۱۴ خرداد نیز در صحن امامزاده جعفر و در مزار شهدای گمنام دو نمایش خیابانی را به صحنه می‌بریم که مجلس «شبیه خوانی» و «ایستاده‌ایم» اجرا می‌شود، در ۱۵ خرداد بخش اجرای سرود این یادواره به صحنه می‌رود، در ادامه هم سرود «سلام فرمانده» با حضور پنج هزار دانش‌آموز پیشوا در ساعت ۱۷:۳۰ اجرا می‌شود.

قاسمی درباره وقایع اخیر در آبادان بیان کرد: ما پنج نمایش خیابانی داریم که در آن نمایش‌ها به وقایع روز جامعه اشاره می‌شود که حادثه متروپل آبادان هم از جمله آنهاست.

عیدی‌زاده هم در ادامه گفت: راحت نیست موضوعاتی با محوریت شخصیت و سیره امام نوشته شود. ما از نمایشنامه‌های سال‌های قبل هم وام گرفتیم. حضور در حرم امام و اجرای کار هنری، یک کار بدیع است. این تجربه برای ما و دیگران تازه خواهد بود چون جمعیت زیادی در آنجا حضور خواهند داشت.

بیگلریان نیز در پایان مطرح کرد: نمایش‌های خیابانی بر اساس طرح و ایده پیش می‌روند با این حال برای این موضوع حساس و پراهمیت باید فکر کرد و باید دیالوگ‌ها و موضوعات درست و حسابی شده پیش بروند. مهم است که مفاهیم به مخاطبان درست منتقل شود از همین رو از چهار نفر کاربلد خواهش کردیم برای ما تولید ایده و نمایشنامه داشته باشند. در کمتر جشنواره‌ای سفارش‌های اینچنینی داده می‌شود.



١٦:٣٣ - چهارشنبه ١١ خرداد ١٤٠١    /    شماره : ٩٧٢٤٦    /    تعداد نمایش : ٣١٧







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است