پنج شنبه ٠٩ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

در كمیسیون هنر و معماری ؛

سند جشنواره های هنری تدوین می شود

سینمای نو > سرویس هنرهای تجسمی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " ، محمدحسین ایمانی خوشخو ؛ رییس كمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه این كمیسیون كه با موضوع بررسی هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر برگزار شد، گفت: تهیه سند جشنواره های هنری از برنامه های كمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی است كه با همكاری مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این سند در سال آینده تهیه می شود. با تدوین سند، ناهماهنگی ها و اعمال سلیقه ها در جشنواره های هنری از بین می رود و موضوع دبیرخانه دائمی جشنواره ها نیز در این سند طرح می شود.

ایمانی خوشخو ادامه داد: هم افزایی در هنرهای تجسمی اهمیت دارد و در جریان امروز هنر، تفكیك شاخه های هنرهای تجسمی به شكل سنتی امكانپذیر نیست. در زمینه هنرهای سنتی نیز نمی توان چندان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار داشت و این هنرها می بایست در حوزه میراث فرهنگی مورد توجه قرار گیرند و جشنواره هنرهای سنتی به شکل کامل در آن سازمان برنامه ریزی شود.

رییس كمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به گستردگی هنرهای تجسمی هدف گذاری را در جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر مهم خواند و گفت: نگاه پژوهشی از مشخصه ها و نكات مثبت هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر است كه در این دوره هنر معاصر ایران و جهانی شدن مورد مطالعه قرار می گیرد.

ایمانی خوشخو همچنین با تاكید بر اقتصاد هنر گفت: اقتصاد هنر از ضرورت ها و اولویت های امروز  هنرهای تجسمی است و ضرورت دارد با توجه به مشخصه های آثار هنری هنرمندان كشورمان، برنامه ریزی و مدیریت اقتصاد هنر انجام شود.

رییس كمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار امیدواری كرد كه هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر با نگاه هنر معاصر  كیفی تر و موثرتر برگزار شود.

مجتبی آقایی؛ دبیر هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از جشنواره گفت: همواره بین رشته های هنرهای تجسمی مرز قرار می گرفت و كمتر برای هم افزایی آنها تلاش شده است. در هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر بر اساس ضرورت جریان هنری، رویكرد هنر معاصر بدون مرز بندی رشته ها در نظر گرفته شد و در فراخوان اعلام شد كه استقبال قابل توجه هنرمندان را نیز به دنبال داشت.

آقایی افزود: نه هزار و 230 اثر از چهار هزار و 915 هنرمند داخلی و خارجی به دبیرخانه رسید كه تعداد هنرمندان شركت كننده خارجی 105 هنرمند از 40كشور جهان هستند. شورای هنری مركب از 10نفر از هنرمندان كه هر یك یكی از رشته های تجسمی را نیز نمایندگی می كنند فارغ از رشته و مرز بندی و با توجه به خلاقیت، ایده پردازی و هنر معاصر و فضای كلی هنرهای تجسمی آثار را انتخاب كردند كه 204 اثر به بخش نمایشگاه رقابتی جشنواره راه یافت.

دبیر هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر ادامه داد. دو بخش مدعو نیز در هشتمین جشنواره تجسمی فجر وجود دارد كه در یك بخش آثار استادان و هنرمندان شاخص در رشته های گوناگون به نمایش گذاشته می شود و یك بخش دیگر كه نمایشگاه آثار هنر ایرانی در رشته های خوشنویسی و نگارگری است. امسال چون هشتمین دوره جشنواره تجسمی فجر است بخشی نیز با موضوع امام رضا (ع) است كه با همكاری موزه آستان قدس رضوی و موزه ملك نمایشگاهی با موضوع رضوی در جشنواره برگزار می شود.

آقایی در ادامه گفت: همایش هنر معاصر ایران و جهانی شدن به منظور استفاده از نتایج این پژوهش ها و مقالات در اجرای جشنواره و بخش فیلم های هنرهای تجسمی بخش های دیگر این دوره جشنواره است. قدردانی از حامیان و فعالان هنرهای تجسمی در زمینه های رسانه، نشر، بخش خصوصی و ...كه در سال گذشته در جشنواره تجسمی فجر انجام شد كمك می كند تا جشنواره برآیند سال هنرهای تجشمی باشد. در هشتمین دوره جشنواره نیز از حامیان و فعالان هنرهای تجسمی قدردانی می شود و نشان هنرهای تجسمی فجر نیز بر اساس دوره های گذشته جشنواره به هنرمندان شاخص تجسمی اهدا می شود.

دبیر جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر افزود: جشنواره تجسمی فجر فرصت مناسبی برای دیپلماسی هنر است و با تعامل با دیگر كشورها امسال هفته های فرهنگی مكزیك و صربستان با موضوع معرفی هنرهای تجسمی این كشورها همزمان با جشنواره برگزار می شود. نمایشگاه توانمندی های هنرهای تجسمی ایران با ارائه دستاوردهای هنرهای تجسمی در بخش های مختلف برنامه دیگر این دوره جشنواره است و با توجه به اهمیت اقتصاد هنر، فروش آثار هنری جشنواره در روز پایانی انجام می شود.

عبدالرحیم سیاهكارزاده؛ دبیر اجرایی هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در ادامه جلسه گفت: در این دوره هنرمندان 30 استان كشور شركت كردند و 26 استان برای برگزاری نمایشگاه آثار جشنواره درخواست داده اند.

سیاهكارزاده برگزاری نمایشگاه توانمندی های هنرهای تجسمی، فروش آثار در پایان جشنواره و هفته هنرهای تجسمی مكزیك و صربستان را از دیگر برنامه های هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر خواند و گفت: متاسفانه در رویدادهای مهم و گسترده ای مانند جشنواره تجسمی فجر، فضاها و دیوارهای نمایشگاهی برای نمایش آثار محدود است و همچنین نبود سند بالادستی برای جشنواره تجسمی فجر از مسایل این حوزه است كه امیدواریم كمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی به این حوزه وارد شود و برای تدوین سند جشنواره اقدام كند.

محمدمهدی رحیمیان؛ عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در این جلسه گفت: بر اساس مطالعات و مسایلی كه در زمینه هنرهای تجسمی در بخش جوانان و دانشگاه وجود دارد و همچنین عدم برگزاری منظم دوسالانه ها، قرار شد هنرمعاصر و هنر جدید در هشتمین جشنواره تجسمی فجر مورد توجه قرار گیرد و ضرورت داشت كه این رویكرد و نگاه به طور شفاف و كامل برای هنرمندان و علاقه مندان تبیین شود كه متاسفانه فرصت كافی برای تبیین مواضع جشنواره فجر در این دوره فراهم نشد.

رحیمیان با اشاره به برگزاری همایش هنرمعاصر ایران و جهانی شدن در هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر گفت: این همایش با این نگاه برگزار می شود كه مباحث نظری پشتوانه مباحث عملی و كاربردی باشد. برای این همایش حدود 150 چكیده مقاله به دبیرخانه رسید كه پس از ارزیابی اولیه حدود 42 چكیده مقاله انتخاب شد و از نویسنده های مقالات خواسته شد اصل مقالات را ارسال كنند تا بررسی بعدی بر اساس مقاله كامل انجام شود.

علیرضا قاسم خان؛ دبیر فیلم های تجسمی هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر نیز در این جلسه گفت: پنج سال قبل كه قرار شد فیلم های مستند هنرهای تجسمی در جشنواره هنرهای تجسمی فجر قرار گیرد هدف این بود كه شناخت بیشتری نسبت به فیلم مستند و ارتباط آن با هنرهای تجسمی ایجاد شود تا از طریق فیلم های هنرهای تجسمی تحولات و اتفاقات هنرهای تجسمی بیان شود.

قاسم خان افزود: پرتره هنرمندان تجسمی، معرفی تحولات هنر، نگهداری آثار هنرمندان از طریق فیلم مستند و توجه به فرهنگ بومی در این فیلم ها مورد توجه قرار می گیرد. در جشنواره حقیقت به عنوان مهمترین جشنواره فیلم مستند از بین 800 فیلم فقط 60 فیلم در زمینه های هنرهای تجسمی حضور داشت كه به نسبت ظرفیت های هنرهای تجسمی تعداد اندكی است. بنابراین ضرورت دارد كه به تولید فیلم های تجسمی توجه شود و به عنوان یك رویداد بین بخشی حمایت هایی انجام شود. مركز گسترش سینمای مستند و تجربی جایزه ای را به این بخش اختصاص داده است كه به فیلم برگزیده هنرهای تجسمی، جایزه ای به عنوان حمایت برای ساخت فیلم بعدی درباره هنرهای تجسمی را می دهد.

دبیر فیلم های مستند هنرهای تجسمی هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر با تاكید بر ضرورت تهیه فیلم شناخت هنرهای تجسمی گفت: از این جشنواره اطلاعاتی درباره تعداد فیلم های هنرهای تجسمی، موضوعات و ... به دست می آید كه می توان پس از چند دوره فیلم های مستند هنرهای تجسمی در جشنواره فجر، فیلم شناخت هنرهای تجسمی را تهیه كرد كه اطلاعات آن می تواند منبع تحقیقاتی و فكری برای هنرمندان و پژوهشگران باشد.

قاسم خان با اشاره به اینكه 70 فیلم هنرهای تجسمی به جشنواره هنرهای تجسمی فجر رسیده است گفت: ضرورت دارد به نهادها و مراكز مسئول توجه داده شود كه اگر با یك بودجه ای درباره هنرهای تجسمی فیلمی ساخته شود، این فیلم به بازتر شدن ابعاد هنرهای تجسمی در جامعه كمك می كند.

در ادامه جلسه اعضای كمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی نظرات و دیدگاههای خود را درباره جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر بیان كردند.

حسن بلخاری، محمدرضا جعفری جلوه، حسن ریاحی، غلامرضا اسلامی، محمدعلی رجبی، مجید شریف زاده، اسماعیل آذر، محمدحسین نیرومند، حسین پارسایی، محمدعلی خبری در این جلسه كمیسیون حضور داشتند.


١٤:٣٠ - دوشنبه ٥ بهمن ١٣٩٤    /    شماره : ٤٥٦١٠    /    تعداد نمایش : ٩٢٠







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است