جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

دوشنبه ۱۹ آذرماه ؛

بزرگداشت «هانس هولاین» با رونمایی از تمبر وی برگزار شد

سینمای نو > سرویس هنرهای تجسمی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو" و اعلام روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، مراسم بزرگداشت «هانس هولاین» معمار و طراح موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران دوشنبه ۱۹ آذر در سالن عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر امید شیوا مدیر موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران با خوشامدگویی به مهمانان حاضر اظهار کرد: موزه‌ها گنجینه و جزیی از فرهنگ یک کشور هستند. موزه‌ها قادرند با فراهم آوردن محصولات فرهنگی کشورهای مختلف، زمینه برخورد فرهنگ‌ها و شناخت مردم از فرهنگ‌های مختلف را فراهم کرده و به باروری فرهنگی کمک کنند و در این مسیر توسعه فرهنگی ایجاد می‌شود.

وی یادآور شد: پاسداشت «هانس هولاین» گرامیداشت فرهنگ است. هنر تنها خلاقیت و زیرکی انسان نیست بلکه برجسته‌سازی نکات مثبت انسان است.

مدیر موزه آبگینه عنوان کرد: هولاین می‌گوید هنر معماری رمزآلود است. اکنون پس از ۴۰ سال از تاسیس این موزه، چهره آن قدیمی نشده و هنر به کار رفته توسط هولاین آن را جذاب‌تر کرده و باید آن را زنده نگه داریم.


دکتر «شوتس» سفیر اتریش در ایران نیز در این مراسم اظهار کرد: من در این ساختمان زیبا افتخار حضور دارم که نشان از تمدن ایرانی دارد و خوشحالم به مناسبت بزرگداشت آقای هولاین در اینجا حضور دارم.

وی ادامه داد: ایران و اتریش در روابط طولانی با یکدیگر قرار دارند. هولاین یکی از اولین طراحان است که از دهه ۶۰ در بسیاری از کتاب‌های تاریخ معماری در اروپا حضور دارد و بسیاری از چشم‌اندازها توسط این معمار فقید طراحی شده است.

سفیر اتریش در ایران عنوان کرد: هولاین توانسته ترکیب خوبی را بین فرهنگ شرق و غرب در طراحی موزه آبگینه ایجاد کند.

شوتس تاکید کرد: مفهوم پشت این موزه ایجاد رابطه هارمونیک و ترکیب هویتی جدید با در نظر گرفتن ویژگی‌های فرهنگ سنتی ایرانی است. هولاین ایرانیان را ملتی مترقی می‌دانست و باعث افتخار است یادگارهای او امروز قابل مشاهده است.

سفیر اتریش با بیان اینکه امیدوارم همکاری صمیمانه دو کشور تداوم داشته باشد اعلام کرد که کتابی را به کتابخانه‌ای که بنام هولاین افتتاح خواهد شد هدیه خواهد کرد.

محمدرضا موحدی نیز در ادامه درباره بزرگداشت «هانس هولاین» توضیحاتی را مطرح کرد.

«لی لی هولاین» دختر هانس هولاین نیز در این مراسم اظهار کرد: برای من افتخاری است که به ایران آمدم. خیلی دوست داشتم این محل را ببینم. این یکی از کارهای کلیدی است که پدرم انجام داده و همواره کارهای پدرم که در دهه ۷۰ انجام شده پیگیری می‌کنم.

وی ادامه داد: پدرم من به معماری اسلامی و هنر ایرانی علاقه بسیاری داشت و مطمنم موزه آبگینه برای وی از اهمیت بسزایی برخوردار بود.

دختر معمار موزه آبگینه با تقدیر از برگزاری مراسم بزرگداشت هانس هولاین عنوان کرد: احترام و تشکر خودم را با اهدای چند کتاب به کتابخانه در دست افتتاح اعلام می‌کنم.

دکتر هاکان اشمیت نیز در این مراسم درباره هولاین اظهار کرد: هولاین یک معمار بزرگ بود و برجسته ترین معمار اتریش در نیمه قرن اخیر بود که توانست معماری پست مدرن را شکلی نو دهد.

وی ادامه داد: هولاین یک مردم شانس و فیلسوف هم بود و در کارهای وی این نگاه اثر داشت. برخی تجارب وی در آثارش در دهه ۷۰ قابل ملاحظه است و وی معماری نوین و شهری را ترکیب کرده است.

این استاد معماری اظهار کرد: وی برنده طراحی فضاهای عمومی شد و سعی کرد فضاهای نه چندان دوست داشتنی را با در نظر گرفتن حس سرگرمی به وجود آورد.

اشمیت درباره طراحی موزه‌ها از سوی هولاین تاکید کرد: نگرش خلاقانه هولاین در طراحی موزه بسیار اثر گذار بود و از آثار پست مدرن محسوب می‌شود. یکی از مهمترین موزه‌ها در مونشن‌گلادباخ با معماری هولاین احداث شد و وی به طراحی موزه‌های دیگر ادامه داد.

وی گفت: هولاین یک منزل قاجار را به جعبه جواهر و موزه ای استاندارد تبدیل کرد. دستاورد موزه آبگینه تنها چشم انداز معماری نیست بلکه طراحی به گونه‌ای انجام شده که اشیاء داخل موزه حس خوبی به مخاطبان می‌دهد.

بیژن سیفوری طراح و بهرام شیردل استاد معماری نیز اظهاراتی را در این مراسم مطرح کردند.

دکتر محمد حسن طالبيان، معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: خوشحالم که دختر هانس هولاین اینجا حضور دارد و از نزدیک خلاقیت‌های پدرش را می‌نگرد.

وی ادامه داد: کار موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران بسیار ویژه است زیرا در بنایی تاریخی این کار فاخر به سرانجام رسیده است. امروز باید پاس بداریم سازندگان این بناکه در دوران قاجار این بنا را آفریدند و به کسانی که این بنا را تا امروز مرمت کردند احترام بگذاریم.

معاون سازان میراث فرهنگی و گردشگری عنوان کرد: حتما هانس هولاین شناخت درستی درباره اشیاء حاضر در موزه داشته است و نگاه ما به این مجموعه به عنوان موزه ای ملی است. جایی که این بنا قرار دارد در هسته اصلی و تاریخی تهران است.

طالبیان ادامه داد: تعداد زیادی شی در اختیار ما است که برای مخاطبان دیدن آن جالب است و این خیابان خیابان تلاقی ادیان الهی مختلف است و به عنوان خیابان فرهنگی تهران محسوب می شود.

وی افزود: خوشحالم که کتابخانه به نام هانس هولاین افتتاح می شود و کتاب هایی که توسط دختر این معمار فقید نیز اهدا می شود بسیار مهم است.

معاون سازان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: باید نسبت به بناهای تاریخی متواضع بود. خوشحالم امروز موزه آبگینه خوب معرفی می شود و امیدوارم ما نیز از این موزه در نگاه ملی بتوانیم حمایت کنیم.

در ادامه از تمبر ویژه طراحی شده به مناسبت بزرگداشت هانس هولاین رونمایی شد.

افتتاح کتابخانه تخصصی و برگزاری کارگاه آموزشی در همایش موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران برنامه پایانی بود.


١٨:٥٠ - دوشنبه ١٩ آذر ١٣٩٧    /    شماره : ٧٤٣٦٣    /    تعداد نمایش : ٨٠١







گالری ها


فیلم و صدا

سایر رسانه ها

گالری عکس

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است