پنج شنبه ٠٩ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :

  • پایگاه خبری سینمای نو فرا رسیدن سال جدید را تبریک می گوید
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور



  چاپ        ارسال به دوست

با معرفی برگزیدگان ؛

آیین اختتامیه سومین جشنواره موسیقی کیش برگزار شد

سینمای نو > سرویس موسیقی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از روابط عمومی سومین جشنواره موسیقی کیش، در این مراسم که 6 اسفندماه در سالن خلیج فارس مرکز همایش های بین المللی کیش با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد، سعید پورعلی(معاون فرهنگی اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش) با اشاره به اینکه در شرایط سخت کرونا قرار داریم و ملزم به رعایت اصول بهداشتی هستیم اظهار کرد: مدیریت بیماری و مقابله با آن با اتکاء به فرهنگ و امیدی که درون فرهنگ نهفته است به خوبی اتفاق خواهد افتاد.

وی افزود: ما از فرهنگ، امید و آرزوهای خودمان را می جوئیم و به دنبال آن هستیم که با تکیه به این دست ساخته فاخر انسانی زندگی را نور و حلاوت بیشتری ببخشیم.

در شرایط سخت کرونا چراغ فرهنگ کیش خاموش نشد

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان با بیان اینکه حتی در شرایط سخت کرونا چراغ فرهنگ کیش خاموش نشده است و شاهد برگزاری رویدادهای فرهنگی، هنری، اقتصادی و اجتماعی هستیم افزود: برگزاری این رویدادها نشان می دهد که جزیره کیش به اتکاء نور پرتلألوء فرهنگ مردم می تواند در شرایطی که دست ها می لرزد و پاها سست می شود استوار و پرصلابت حرکت خود را دنبال کند و این امکان پذیر نیست مگر به اتکاء فرهنگ بسیار بالا و متنفذ کیشوندان.

وی تاکید کرد: شاید برای بسیاری معما باشد که در شرایط گردشگر پذیر بودن کیش و تردد بی سابقه در سال های اخیر کیش همچنان رویدادهای خود را برگزار می کند به جز عنصر فرهنگ و همکاری مردم و انسجام دستگاه ها برای حفظ جزیره هیچ عامل دیگری را موثر نمی دانم

پورعلی افزود: راهنمایی مدیرعامل سازمان و هماهنگی دستگاه های اجرایی جزیره ما را در موقعیتی قرار داده که با آرامش و آمادگی بتوانیم رویدادهای اینچنینی را مدیریت کنیم و برای اینکه بتوانیم رویدادهای بزرگتری را به ویژه در نوروز 1400 در جزیره شاهد باشیم باید این همدلی ها ادامه داشته باشد برای کسانی که دل به فرهنگ و هنر این جزیره سپرده اند تا از مشاهده این رویدادها که بخشی از میراث کهن و میراث فرهنگی غنی ما را حفظ و حراست می کند شاد باشند.

وی با تاکید بر اینکه امروز و در سومین دوره جشنواره موسیقی کیش گنجینه غنی از گروه های موسیقی  نواحی شناسایی شده اند که در ادوار مختلف پیش رو دل گردشگران و مردم منطقه را به این داشتته های فرهنگی شاد کنند خاطر نشان کرد: موسیقی زبان مقاومت و پایداری و ریشه دار فرهنگی این دیار است از خراسان تا کردستان تا خوزستان و بوشهر و هرمزگان و سیستان و بلوچستان عرصه سازها ، نواها ، موسیقی ها و ترنم هایی است که هر ایرانی به آن افتخار می کند و به خود می بالیم که در چنین فرهنگ غنی و بر بستر چنین نام پرفرازی یعنی ایران زندگی می کنیم.

موسیقی فولکلور ایران بیان احساسات پاک و صادقانه مردم است

حمید هادی دبیر هنری سومین جشنواره موسیقی کیش نیز در این مراسم با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره گفت: این جشنواره با هدف شناخت، موسیقی کار و زندگی مناطق ایران، با عنوان (کارآواز) روایت جشن ها، مراسم آیینی مناطق ایران در راستای اشاعه فرهنگ موسیقی گروهی بومی و حفظ و تبلیغ سنت ها و فرهنگ اقوام- نوآوری در آواهای قدیمی و به هنگام ملودی های عامیانه و تشویق و ترغیب هنرمندان موسیقی نواحی کشور به آفرینش نغمات ملودی ها با نگاهی نو مبتنی بر فرهنگ موسیقایی بومی به منظور حفظ و انتقال ویژگی های موسیقی نواحی به آیندگان.- معرفی جزیره زیبای کیش با برند هنر موسیقی و خدمت به رونق گردشگری هنری و ایجاد بستری مناسب برای عرضه آثار موسیقی قومی و محلی - ابلاغ پیام دوستی و مودت در سایه تلاش جمعی از مجرای موسیقی اصیل بومی و ایرانی تدوین گردیده است.

وی افزود: بر این باوریم شناخت هر قومی در تاریخ را می توان در موسیقی و ادبیات آن جستجو کرد و توجه به اینگونه موسیقی نگاهی شگرف در ریشه تاریخی آن است و از آنجا که هر یک از مقام های موسیقایی روایت تاریخی از مردمان روزگارش است که با حس مودت و همکاری جمعی در جشن و سرور؛ پایکوبی و سماع، بزم و رزم و در نهایت غم و شادی بصورت ناخودآگاه آفریننده ان هستند؛ در کار و تلاش و زندگی روزمره مردمان راستین هر سرزمین و ایجاد ریتم و حرکات، آفرینش موسیقی و منشاء کارآوازهاست.

هادی با بیان اینکه موسیقی فولکلور ایران بیان احساسات پاک و صادقانه مردم است و هرگونه باور یا رسیمی که مورد وثوق افراد یک طایفه یا اجتماعی قرار گیرد با گذشت ایام اصالت پیدا می کند به عنوان سنت و رسم ملی آن جامعه معرفی می شود تاکید کرد: از دیگر قابلیت های حرکات آیینی و موسیقی کارآواز رنگ و جلایی خاص بخشیدن به زندگی سخت و دشوار مردمانی سخت کوش و ابزاری جهت ایجاد ارتباط نمادین است .

وی ادامه داد: در فراز و نشیب دوران مستند سازی موسیقی حرکات آیینی نوای ایران صیانت از جلوه های ماندگار موسیقایی این سرزمین هنر پرور مهمترین عامل درحفظ و گسترش ذخایر فرهنگی است و با اجرای اینگونه جشنواره ها سرمایه های ملی میراث معنوی و فرهنگی اقوام ایران از فراموشی و خاموشی حفظ می گردند.

وی با بیان اینکه پس از فراخوان جشنواره 87 اثر مرتبط به دبیرخانه ارسال شده بود که در مجموع 38 اثر به مرحله نیمه نهایی راه یافت افزود: از بین آثار 8 اثر شایسته تقدیر شناخته شد.

دبیر هنری جشنواره ملاک اصلی ارزیابی گروه های شرکت کننده در جشنواره را تکنیک انتقال حرکات، هماهنگی و نظم در اجرای گروهی، توجه به اصالت و خلاقیت در حرکات آیینی، بازخورد وقار اجرا و عواطف خاطب و رعایت الگوی جشنواره برشمرد.

سیدحمیدرضا حسینی مدیر دفتر شعر و موسیقی استان های رسانه ملی نیز در این مراسم بخشی از بیانیه هیأت برگزاری جشنواره را قرائت کرد.

در این مراسم 8 گروه از میان شرکت کنندگان در مرحله نهایی انتخاب و شایسته تقدیر شناخته شدند.

گروه میسان از خوستان به سرپرستی باسم حمادی

گروه سروخراسان از خراسان رضوی به سرپرسی محمد فاروق کیانی

گروه چیکسای از خراسان شمالی( کرمانجی) به سرپرستی حامد مطرانلویی

گروه شنه شاهو از کردستان به سرپرسی شاهو فتحی

گروه هامون از سیستان و بلوچستان به سرپرستی علیم قادر آتشگر

گروه ایگیدلر از اردبیل به سرپرستی آرش نظری

گروه زندگی از مازندران به سرپرستی علی حسن نژادی

گروه زاروگه از استان هرمزگان به سرپرستی ایوب گلزاری

گفتنی است ادای احترام به میراث داران و راویان فرهنگی کشور بخشی دیگر از این جشنواره را رقم می زند که به فراخور موضوعیت جشنواره به پاس سال ها تلاش مجدانه و متعهدانه از خدمات هنری شان تجلیل بعمل می آید. در اولین جشنواره موسیقی کیش  از مقام هنری هنرمند ملی هوشنگ کامکار، در دومین جشنواره از پیشکسوت موسیقی نواحی خالو قنبر راستگو و نیز در این دوره از تلاش ها و همت بلند استاد محمد فاروق کیانی پور هنرمند حرکت آیینی ایران تقدیر بعمل آمد.

کیش می تواند حلقه اتصال و مرکز ارتباط میان موسیقی نواحی ایران باشد

غلامحسین مظفری(مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش) نیز در حاشیه آیین اختتامیه سومین جشنواره موسیقی کیش در خصوص اهمیت برگزاری جشنواره ها به ویژه جشنواره های آیینی در کیش اظهار کرد: برگزاری چنین جشنواره هایی که نماد فرهنگ و تمدن ایران بزرگ است به ویژه جشنواره های آیینی که کمتر مورد توجه بوده در جزیره کیش می تواند تاکیدی بر اهمیت توجه به ظرفیت های این حوزه باشد.

وی با ابراز خرسندی از برگزاری آیین اختتامیه سومین جشنواره موسیقی در جزیره کیش تاکید کرد: حضور حدود 80  گروه از سراسر ایران نشان دهنده ظرفیت بالای موسیقی در نواحی مختلف کشور است.

مظفری با تاکید بر اینکه کیش با حضور اقوام مختلف نمادی از یک ایران کوچک است افزود: کیش ایران کوچکی است که همه ایرانیان خود را وابسته به کیش می داند و کیش هم می تواند پایگاهی برای تردد همه ایرانیان باشد.

وی کیش را حلقه اتصال و مرکز ارتباط موسیقی نواحی مختلف ایران برشمرد و با تقدیر از شرکت کنندگان، داوارن و مجریان برگزاری این رویداد فاخر در جزیره مرجانی کیش خاطر نشان کرد: این جشنواره که برای سومین سال به رغم تمامی مشکلات و شیوع بیماری ها از کییفیت و کمیت خوبی برخوردار بود می تواند نقطه آغازی برای دیگر رویدادهای فرهنگی و هنری اقوام در جزیره کیش باشد و امید است که بتوانیم خوب را توسعه و گسترش بدهیم

در پایان این مراسم با تقدیر از حمایت های مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش از حامیان و برگزار کنندگان سومین جشنواره موسیقی ایینی کیش با اهداء لوح و تندیس جشنواره تقدیر شد.


١٤:٠٠ - جمعه ٨ اسفند ١٣٩٩    /    شماره : ٨٩٥٢٠    /    تعداد نمایش : ٥١٠







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است