پنج شنبه ٣٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :

  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور



  چاپ        ارسال به دوست

به علت حذف معافیت مالیاتی ؛

مجمع اعتراضی نمایندگان صنوف تئاتر به برگزار شد

سینمای نو > سرویس تئاتر 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " ، در ابتدا محمودرضا رحیمی، سخنگو و عضو هیئت مدیره خانه تئاتر برنامه را آغاز کرده و از مدیرعامل خانه تئاتر دعوت به سخنرانی کرد.

شهرام گیل آبادی ضمن اعلام اینکه وقت خوش آمدگویی نیست و اینجا خانه خود تئاتری هاست گفت: هیئت مدیره خانه تئاتر این فراخوان را به دلیل جفایی که به حق فرهنگ این مملکت اتفاق افتاده اعلام کرده اند،

او به آلودگی هوا و این که هنرمندان مجبور به حضور در این شرایط شده اند اشاره کرد و آرزو کرد این گونه نشست ها بیشتر برگزار شود. او با اشاره به تورم و شرایط سخت معیشتی برای هم صنفان خود برخی موارد را در خصوص حذف این معافیت ها برشمرد و گفت: ما به عنوان خانه تئاتر وظیفه داریم که در این خصوص به یک همگرایی برسیم و ثابت کنیم این اتفاق یک خیانت فرهنگی است. با یک حساب و کتاب ساده می توان فهمید که با حذف این بند و با توجه به کسورات فعلی بیش از هشتاد درصد فروش نمایش ها از دست هنرمندان خارج خواهد شد و تنها سهمی ناچیز برای آنها باقی خواهد ماند.

او اظهار امیدواری کرد که تصمیم این جمع به نحوی باشد که تاریخ آنرا عکس العملی درست از خانه تئاتر در این برهه یاد کند.

سپس ایرج راد، رئیس هیئت مدیره خانه تئاتر به وجود بحران ها و مشکلات عدیده تئاتری ها با وجود معافیت های مالیاتی اشاره کرد و حذف این معافیت ها را عاملی برای تشدید این بحران ها پیش بینی کرد.

راد گفت؛ در این زمینه از طریق خانه هنرمندان ایران و با پاپیش نهادن خانه تئاتر سعی داریم جلوی تصویب حذف این بند را بگیریم.

وی افزود: با این که خوشبختانه خیلی ها از ما حمایت می کنند، اما بعضی‌ها ها هم موارد دیگری را مطرح می کنند، مثل این که مگر هنرمندان تافته جدا بافته هستند! پاسخ من به این دوستان این بود که هنرمندان هم مالیات می دهند در صورتی که امکانات برای کار کردنشان فراهم باشد و بتوانند کسب درآمد بکنند. دولت موضف است امکان کار برای هر کسی در اجتماع را فراهم کند و بعد از آن مالیات بگیرد. در حال حاضر این امکان برای قشر تئاتری فراهم نیست.

او افزود: ما مدتهاست مشکلات عدیده ای داریم مثل شورای ساخت، کسر بیست درصد از درآمد بلیط فروشی، کسر ۹ درصد مالیات، کسر ۱۶.۹ درصد تامین اجتماعی. حالا هم این مالیات مضاعف بر این ها شده که دیگر چیزی برای هنرمند باقی نمی ماند! ما تافته جدابافته نیستیم اما بی انصافی ست با ما همسنگ دیگران رفتار شود در حالی که برای ما امکاناتی لحاظ نشده است.

این بازیگر پیشکسوت تئاتر افزود : تئاتر مقوله فرهنگی ست و اگر بخواهد از این حیطه خارج شود، به شو تبدیل شود و به عنوان کار اقتصادی شناخته شود، فاتحه اش خوانده شده است. اگر ما تشکیلات مردم نهاد داریم که گاهی کمک می گیریم، چرا باید مالیات این کمک های صنفی را بپردازیم!

چراغ تئاتر را تا حالا بچه های تئاتری با گوشت و پوست خود نگه داشته اند و دولت باید این را درک کند.

او در خصوص حضور چهره های سینمایی در تئاتر ضمن بیان این که وضعیت سلبریتی ها از بچه های تئاتری جداست، گفت: آنها نهاد و وجودشان با بچه‌های تئاتری فرق می کند. مسئولین باید این مسائل را جدا کنند؛ حتی تئاترهایی که با بهره‌گیری از چهره ها با بلیط های زیاد فروش آنچنانی می کنند با بدنه واقعی تئاتر تفاوت دارد.

سپس بهزاد فراهانی، عضو هیئت مدیره مرکزی و رئیس هیئت مدیره انجمن بازیگران گفت: ما هنرمندانی هستیم که به خاطر منافع مشترک دور هم جمع شدیم، برای این که اگر جایی هست که موجودیت ما زیر سوال می رود با هم اقدام کنیم.

وی افزود: چون منی ممکن است کمتر دغدغه معیشت داشته باشد. ولی بیشتر از ۶۰ درصد اعضاء پیوسته انجمن ما مشکلات معیشتی دارند. زندگی خیلی از اینها از راه تئاتر می گذرد و همین حالا هم دچار مشکل هستند.

فراهانی ادامه داد: به ما یورش شده، هم شخصیتی و هم معیشتی. هم صنفی های ما واقعا وضعیت نابسامانی دارند. با حذف این معافیت ۸۰ درصد فروش و درآمد کارهای ما از دست مان خارج می شود.

سپس محمودرضا رحیمی، پیش نویس بیانیه پیشنهادی را برای حضار قرائت کرد و از نمایندگان صنوف خواست با بیان نظرات خودشان نسبت به تکمیل بیانیه یاری کنند.

ابتدا هوشمند هنرکار، به نمایندگی از انجمن بازیگران مخالفت بی قید و شرط و بی حاشیه‌های دیگر با حذف این بند را از حضار تقاضا کرد و گفت: حذف این بند فقط به ما ضرر نمی زند، تمامی هنرمندان دچار مشکل می شوند.

سپس محمدرضا ایمانیان، عضو کانون روابط عمومی و تبلیغات همحذف این معافیت را تاثیر گذار روی بسیاری از موارد مثل سامانه های فروش بلیط دانست و ابعاد بحران را بیشتر از این عنوان کرد.

ایمانیان گفت: ما هنوز مسئله مالیات ارزش افزوده را حل نکردیم و نباید آنرا فراموش کنیم. در این خصوص هم باید در فکر یک راه حل دوم باشیم.

این عضو خانه تئاتر هشدار داد متاسفانه بعضی رسانه ها روی درآمد سلبریتی های خاص مانور می دهند و این بسیار تاثیر نامطلوب خواهد داشت.

در ادامه عضو انجمن نمایشگران خیابانی حمید رضا نوری، گفت: ما با هنرهای دیگر ید واحده نیستیم. تئاتر بسیار فقیر است و خط ما از بسیاری جداست. هیچکس از حال ما تئاتری ها خبر ندارد، حتی مسئولان اداره کل هنرهای نمایشی.

محسن حسن زاده، عضو انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر هم ضمن بیان این که انجمن مطبوعش پیشتر در این خصوص بیانیه داده بود و اعلام خطر کرده بود، افزود: جدای از حذف این معافیت، مشکل نگاه سخیف و ژورنالیستی دولت به ماجرا و نگاه سطح پایینی است که به هنر به خصوص نمایش دارد. وی افزود: با این که در همین لحظه که ما اینجا جمع شده ایم، وزیر فرهنگ نامه ای نوشتند و خواستار لغو این تصمیم شدند، اما به نظر ما دولت نگاه واقع بینانه ای به شرایط ما ندارد.

در ادامه این مجمع، مجید گیاهچی، محسن حسینی، حسین مزینانی، ایلیا شمس، سارا حدادی... به عنوان نماینده انجمن های خود پیشنهاداتی را برای تکمیل این بیانیه ارائه دادند.

در انتهای این جلسه، سخنگوی خانه تئاتر با جمع بندی مطالب عنوان شده اعلام کرد مجموع این موارد در پیش نویس بیانیه گنجانده و برای امضاء در دسترس اهالی تئاتر قرار خواهد گرفت.



٢٠:٠٠ - يکشنبه ١٠ آذر ١٣٩٨    /    شماره : ٨١٩٥٥    /    تعداد نمایش : ٢٣٣







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است