پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣

آخرین اخبار :

  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور
  • برنامه نوروزی سینماهای کشور



  چاپ        ارسال به دوست

سینما در هفته‌ای كه گذشت:

سینمای ایران 120 ساله شد

سینمای نو > سرویس سینما    

سینمای ایران 120 ساله شد

مونا انوری‌زاده

در آخرین هفته از اولین ماه بهار 1397، مراسم افتتاحیه سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور مدیران و مخاطبان این جشنواره در سینما فلسطین برگزار شد. در ابتدای این مراسم کیک 120 سالگی سینمای ایران توسط رضا کیانیان بریده شد.کیانیان رئیس کاخ سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر در این مراسم گفت: جشنواره جهانی فیلم فجر برخلاف جشنواره ملی افتتاحیه آنچنانی ندارد. ما برای افتتاحیه جشنواره سی‌وششم فیلم سینمایی «آن سوی ابرها» به کارگردانی مجید مجیدی را انتخاب کرده‌ایم و امیدوارم تماشای این فیلم برایتان لذت بخش باشد. وی ادامه داد: سینما فلسطین در کنار پردیس سینمایی چارسو که کاخ جشنواره به حساب می‌آید، به نمایش فیلم‌های سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر می‌پردازد. کیانیان خاطرنشان کرد: ما هر شب ساعت 21 یک فیلم سینمایی مهم در سینما فلسطین نمایش می‌دهیم. در پایان این مراسم فیلم سینمایی «آن سوی ابرها» در حالی به نمایش درآمد که مجید مجیدی در این مراسم حضور نداشت. «آن سوی ابرها» داستان برادر (ایشان خاطر) و خواهرش (مالاویکا موهانان) را روایت می‌کند که در منطقه زاغه‌نشین هند بزرگ شده‌اند. زمانی که تارا به اتهام قتل دستگیر می‌شود، رابطه‌ او با برادرش امیر به بوته آزمایش گذاشته می‌شود. ای. آر. رحمان آهنگساز و آنیل مهتا مدیر فیلمبرداری فیلم هر دو جزء چهره‌های مطرح سینمای هند هستند که در فیلم جدید مجیدی با او همکاری کرده‌اند.

این فیلم محصول مشترک کمپانی‌های «زی استودیو» و «ناماه پیکچرز» است. این فیلم اولین بار در دنیا اکتبر سال گذشته در بخش مسابقه رسمی شصت و یکمین جشنواره فیلم لندن به نمایش در آمد و فیلم افتتاحیه چهل‌ و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم هند (گوا) نیز بود.

اکران بین‌المللی فیلم «آن سوی ابرها» از 20 آوریل مصادف با 31 فروردین، یک روز پس از نمایش در افتتاحیه جشنواره جهانی فیلم فجر در 34 منطقه از جمله هند آغاز خواهد شد.

همچنین اولین روز از سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر در حالی کار خود را در پردیس سینمایی چارسو آغاز كرد که در این روز 11 فیلم ایرانی در پردیس سینمایی چارسو و سینما فلسطین به نمایش درآمدند. از این تعداد 7 فیلم در بخش بازار فیلم، 3 فیلم در بخش جشنواره جشنواره‌ها و یک فیلم در بخش فانوس خیال نمایش داده می‌شوند.

برآیند كلی از وضعیت برگزاری جشنواره جهانی فجر، حكایت از دست یافتن مدیران جشنواره به سیستمی قابل قبول برای ایجاد نظم و مدیریت فضای كاخ جشنواره و برنامه‌ریزی را دارد اما همچنان عدم استقبال از فیلم‌های خارجی از نكات پرسش‌برانگیز جشنواره‌ای است كه نام جهانی را یدك می‌كشد امری كه تاكنون محقق نشده است و همچنان سالن‌های نمایش فیلم‌های ایرانی است كه مورد استقبال مخاطبین جشنواره جهانی فجر واقع شده است.

در این هفته از عرصه تولید در سینمای ایران خبر رسید كه نسخه نهایی فیلم سینمایی «به وقت خماری» جدیدترین ساخته محمدحسین لطیفی با پایان مراحل فنی هم‌اکنون آماده نمایش شده است و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته این فیلم بزودی به نمایش عمومی درخواهد آمد. سازندگان این اثر به تازگی نسخه‌ای از فیلم را برای دریافت پروانه نمایش به شورای پروانه نمایش ارائه کرده‌اند. این فیلم همچنین قرار است در بخش بازار سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر، که از ۳۰ فروردین تا هفتم اردیبهشت‌ ماه برگزار می‌شود، شرکت داده شود. با توجه به نزدیکی زمان اکران ساخته جدید لطیفی، به زودی از آنونس‌های این فیلم نیز رونمایی خواهد شد.

اسامی کامل بازیگران «به وقت خماری» به ترتیب حروف الفبا عبارتند از رعنا آزادی‌ور، هومن برق‌نورد، بهروز بقایی، پوریا پورسرخ، ابوالفضل پورعرب، سیما تیرانداز، غزل حسینی، هنگامه حمیدزاده، علی سلیمانی، مهدی فخیم‌زاده، هنگامه قاضیانی، هادی کاظمی، شهره لرستانی، مجید یاسر، شیرین یزدان‌بخش، همراه با هنرمند خردسال: آرمین جداخانی.

پخش این فیلم کمدی برعهده موسسه رسانه فیلمسازان (حبیب اسماعیلی) قرار دارد. جمال گلی همراه با محمدحسین لطیفی تهیه‌کنندگی «به وقت خماری» را به طور مشترک برعهده دارند.

فیلمبرداری فیلم سینمایی «جمشیدیه» به کارگردانی یلدا جبلی هم به پایان رسید. این فیلم که پس از یک پیش تولید طولانی اسفندماه گذشته و در سکوت خبری مقابل دوربین رفت دومین فیلم سینمایی یلدا جبلی در مقام کارگردان است. فیلم اول این کارگردان به نام «داره صبح میشه» در سی و سومین جشنواره فیلم فجر کاندیدای بهترین فیلم بخش «هنر و تجربه» شد. یلدا جبلی فارغ التحصیل دانشکده سینما و تئاتر است که تدوین تعدادی سریال و فیلم سینمایی را در کارنامه خود دارد، وی فیلمسازی را با ساخت تله فیلم‌هایی از جمله "یک فنجان چای گرم" و "این جاده ۲ طرفه" است آغاز کرد. «جمشیدیه» اما در مسیری کاملاً متفاوت از تجربیات گذشته یلدا جبلی، یک فیلم اجتماعی است که برای اولین بار به معضلی فراگیر می پردازد.

فیلمبرداری «آشفته‌گی» آخرین ساخته فریدون جیرانی هم به تازگی در تهران به پایان رسیده است. این فیلم اسفند ماه با مدیریت فیلمبرداری مسعود سلامی در تهران کلید خورد و به زودی مراحل فنی آن آغاز خواهد شد. در این فیلم که فضای متفاوتی نسبت به دیگر ساخته‌های جیرانی دارد بهرام رادن، مهناز افشار، علی میلانی، نسیم ادبی، احسان محمدی، نازنین صلحجو و مهران احمدی به ایفای نقش می پردازند. جیرانی درباره فضای فیلم جدید خود اینگونه نوشته است: «آشفته‌گی» رئالیستی و اجتماعی نیست. یک فیلم است درباره عشق و جنایت. عوامل تولید این فیلم عبارتند از نویسنده، تهیه کننده و کارگردان: فریدون جیرانی، مدیر فیلمبرداری: مسعود سلامی، طراح گریم: ایمان امیدواری، طراح صحنه: کامیاب امین عشایری، طراح لباس: مارال جیرانی، صدابردار: امین میرشکاری، مدیر تولید: محمدرضا منصوری، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: آلاله هاشمی، عکاس: یوسف عبدالرضایی، تصویربردار پشت صحنه: علی فرآورده، تیزر و آنونس: مسعود رفیع زاده، مشاور رسانه ای: بیتا موسوی و مجری طرح و سرمایه گذار: محمدرضا سهرابی.

پیش تولید دومین فیلم سینمایی مهدی فردقادری با عنوان «بی وزنی» به تهیه کنندگی مرتضی شایسته هم ادامه دارد و اوایل خرداد ماه جلوی دوربین می رود. تاکنون حضور آنا نعمتی در این فیلم قطعی شده است و این دومین همکاری مهدی فردقادری با این بازیگر بعد از «جاودانگی» است. همچنین رایزنی با دیگر بازیگران و عوامل این فیلم ادامه دارد.

«بی وزنی» قصه ای زنانه دارد که از نظر فرمی در فضایی متفاوت از «جاودانگی» ساخته می شود.

«بی وزنی» دومین فیلم بلند مهدی فردقادری بعد از «جاودانگی» است که پیش از این در جشنواره های مختلف خارجی شرکت کرده و جایزه برده است.

علی قائم مقامی که به تازگی برای ساخت فیلم کیومرث پوراحمد مجوز ساخت گرفته است هم درباره زمان تولید «تیغ و ترمه» توضیح داد. وی با اشاره به صدور پروانه ساخت فیلم جدید کیومرث پوراحمد بیان کرد: فیلمنامه سینمایی «تیغ و ترمه» به کارگردانی کیومرث پوراحمد پس از چند اصلاحیه مجوز ساخت گرفت. این تهیه کننده سینما ادامه داد: موارد مورد نظر در فیلمنامه اعمال شد و حالا که اثر مجوز گرفته به زودی تولید را شروع می‌کنیم. قائم مقامی با اشاره به اینکه بخشی از پیش تولید اواخر سال ۹۷ آغاز شده بود، گفت: پیش از این حضور علیرضا زرین دست به عنوان فیلمبردار در «تیغ و ترمه» قطعی شده بود.

همچنین فیلمبرداری و تدوین فیلم «مِشمِشه» به نویسندگی و کارگردانی شاهد احمدلو و تهیه‌کنندگی علی یاور به ‌پایان رسیده و در حال حاضر این فیلم در مرحله ساخت موسیقی و صداگذاری قرار دارد. تدوین کار توسط کاوه ایمانی انجام شده و سامان شهامت نیز بزودی صداگذاری را آغاز می‌کند. ناصر چشم‌آذر هم در روزهای پیش رو ساخت موسیقی «مِشمِشه» را آغاز می‌کند. براساس برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته، نسخه نهایی «مِشمِشه» تا یک ماه آینده و با اتمام کامل مراحل فنی آماده نمایش خواهد شد. پوریا شکیبایى، سحر صباغ‌سرشت، حسن رضایى، بابک نورى، احمد یاورى‌شاد، محسن دلیخون، شهریار حیدرى، بهناز توسلى، نسیم فروغ، مهران آتش‌زاى، احسان بابازاده، فرید شهریارى، همراه با هنرمندان نوجوان رعنا چشم‌آذر وامین على شهسوارى به همراه محمدرضا داودنژاد و فاطمه شکرى بازیگران این فیلم هستند.

«مِشمِشه» یک طنز موقعیت است و داستان یک گروه فیلمبرداری را روایت می‌کند که در حال ساخت فیلمی هستند. آنان برای چند سکانس از فیلم احتیاج به یک خر دارند و همین امر کل گروه را با ماجراهای مختلفی مواجه می‌کند.

در حالی که فیلمبرداری «ما همه با هم هستیم» به کارگردانی کمال تبریزی از یک هفته قبل آغاز شده است جواد عزتی به عنوان یکی دیگر از بازیگران به این فیلم اضافه شد. «ما همه با هم هستیم» رکورددار حضور تعداد بازیگران سرشناس در کنار یکدیگر است و جواد عزتی سی و هشتمین بازیگری است که به این فیلم پیوسته است. داستان «ما همه با هستیم» در بستری کمدی روایت می‌شود و مهران مدیری، محمدرضا گلزار، مهناز افشار، ویشکا آسایش، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، مانی حقیقی، سروش صحت، حسن معجونی، مهران غفوریان، نادر فلاح، سیروس گرجستانی، محمدعلی شادمان، رضا ناجی، سیاوش چراغی‌پور، سام نوری، فرزین محدث، بهادر مالکی، یداله شادمانی، محمدمهدی حسینی نیا، شیرین آقاکاشی، بهزاد قدیانلو، اشپیتیم آرفی، لیدا فتح‌اللهی، شیوا بلوچی، دانیال کاظمی بازیگرانی هستند که پیش از این حضورشان در این فیلم اعلام شده بود.

رضا میرکریمی تهیه‌کنندگی این فیلم پربازیگر را برعهده دارد.

پیش تولید فیلم سینمایی «بازی آخر» به تهیه کنندگی سلیمان علی محمد و کارگردانی سیدعلی هاشمی هم آغاز شد.

«بازی آخر» اولین تجربه سیدعلی هاشمی در مقام کارگردان است. وی پیش از این تجربه کارگردانی تئاتر، فیلم کوتاه و دستیاری کارگردانی در سینما و تلویزیون را از سال ۱۳۷۸ داشته است.

فیلمنامه «بازی آخر» نوشته جابر قاسمعلی است و تاکنون حضور علیرضا برازنده به عنوان مدیر فیلمبرداری و کمال تبریزی به عنوان مشاور کارگردان در این فیلم قطعی شده است. سلیمان علی محمد نیز پیش از این تهیه کنندگی فیلم های سینمایی «هیچ» و «اسب حیوان نجیبی است» و سرمایه گذاری فیلم سینمایی «بیست» را به عهده داشته است.

در خلاصه داستان «بازی آخر» آمده است: «تو شروع کردی ... اما من تمومش می کنم ....»

 فیلمبرداری فیلم تازه قربان محمدپور هم با بازی حمید فرخ نژاد بعد از چهل و پنج جلسه فیلمبرداری در هند به پایان رسید. «دختر شیطان» دومین محصول مشترک ایران و هند است. ‎عوامل فیلم عبارتند از:

‎بازیگران: حمید فرخ نژاد - جکی شروف- سیمران میشکروتی- ایشا روات- فردین حفیظی

‎نویسنده و کارگردان : قربان محمدپور، مدیر فیلمبرداری: حسن پویا، مدیر هنری و طراح صحنه و لباس : مجید میرفخرایی، طراح چهره پردازی: عبدالله اسکندری، مجری طرح و مدیر تولید : حسن نجاریان دریانی، مدیربرنامه ریزی و دستیار اول کارگردان: امیرشهاب اسماعیلی، تدوین: حسین زندباف، صدابردار: طاهر پیشوایی، فیلمبردار : مهرداد سلیم خانی، جلوه های بصری: سید هادی اسلامی، موسیقی : دلشاد شیخ، خوانندگان: سونو نیگام، صداگذار: علیرضا علویان، مشاور تهیه کننده در هند : دکتر علی ایرانی، مشاور بخش بین الملل: سیمون سیمونیان، تهیه‌کننده ایران: قربان محمدپور، تهیه‌کننده بالیوود: لاکی مورانی، سرمایه‌گذار: حسن غلامی.

فیلمبرداری فیلم "سرخپوست"، اثر نیما جاویدی نیز همچنان دارد. با ادامه فیلمبرداری حبیب رضائی و آتیلا پسیانی هم به گروه بازیگران این پروژه پیوستند. نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، مانی حقیقی و ستاره پسیانی دیگر بازیگران این فیلم هستند.

محمدعلی سجادی کارگردان سینما در ارتباط با آخرین فعالیت‌هایش گفت: پیش تولید فیلم سینمایی «بازیچه» به کارگردانی نویسندگی و تهیه‌کنندگی خودم که به تازگی پروانه ساخت  آن را دریافت کرده‌ایم از اردیبهشت ماه آغاز خواهد شد. سجادی پیش از این درخصوص فیلمنامه «بازیچه»گفته بود: این فیلمنامه در ارتباط با داستان یک پرونده واقعی است که در عید گذشته به آن برخورد کرده‌ام. این فیلم یک ملودرام است با کمی تعلیق.

"بچه‌خور" اولین فیلم داستانی محمد کارت به تهیه‌کنندگی سیدمازیار هاشمی هم آماده نمایش شد. بعد از اتمام مراحل فنی ساخت "بچه خور" آنونس آن را  روح الله موحدی و طراحی پوستر را احسان رضازاده به انجام رساندند. نخستین نمایش داخلی این فیلم در بخش مسابقه سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر خواهد بود. "بچه‌خور" به مسائل و مضامین اجتماعی خصوصا کودکان کار و کودکان بدسرپرست می پردازد. از بازیگران این فیلم می‌توان به بهرام ابراهیمی، علیرضا مهران، علیرضا حکیمی، فرهانه سبحانی،علی بحری اشاره کرد.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: هیچکس عشق کودکانه را جدی نمی‌گیرد اما هیچ چیز زیباتر و قدرتمندتر عشقی کودکانه نیست.

«طلا» فیلم تازه پرویز شهبازی هم از اواخر اردیبهشت جلوی دوربین می‌رود. این فیلم به تهیه‌کنندگی رامبد جوان و محمد شایسته ساخته می‌شود.

در این هفته 5 فیلمنامه نیز پروانه ساخت دریافت كردند:

«تیغ و ترمه» به کارگردانی کیومرث پوراحمد و تهیه‌کنندگی سیدعلی قائم‌مقامی با موضوع اجتماعی

«خداحافظ دختر شیرازی» به کارگردانی افشین هاشمی و تهیه‌کنندگی فرشته‌ طائرپور با موضوع اجتماعی

«رویای سهراب» به کارگردانی علی قوی‌تن و تهیه‌کنندگی علی قوی‌تن با موضوع اجتماعی

«قاتل بروس‌لی» به کارگردانی بهمن گودرزی و تهیه‌کنندگی مرتضی شایسته با موضوع طنز اجتماعی

«مسخره باز» به کارگردانی امیر غنی‌زاده و تهیه‌کنندگی علی مصفا با موضوع اجتماعی

غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش هم با اشاره به برگزاری جلسه سه‌شنبه 28 فروردین شورای صنفی نمایش اظهار داشت: این جلسه با حضور اعضای پیشین برگزار و قرارداد 6 فیلم سینمایی منعقد شد. وی ادامه داد: از این تعداد،‌ 5 فیلم برای اکران دوم نوروز در نظر گرفته شده و یک فیلم که «تگزاس» است،‌ از فردا در گروه ماندانا روی پرده می‌رود. فرجی گفت: «چهارراه استانبول» در گروه آزادی، «خجالت نکش» در گروه سینمایی استقلال، «جشن دلتنگی» در گروه زندگی، «خوک» در گروه کوروش و «عصبانی نیستم» در گروه ایران اکران می‌شوند. وی درباره زمان نمایش فیلم‌های اکران دوم نوروز اظهار داشت که با افتادن کف فروش فیلم‌های کنونی، فیلم‌های جدید جایگزین می‌شوند.

در این هفته دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت هم از تغییر زمان برپایی آن رویداد خبر داد و گفت: این رویداد سینمایی، آذر ماه و در هفته بسیج برگزار می‌شود. وی یادآور شد: جشنواره مقاومت همیشه در هفته گرامیداشت دفاع مقدس برگزار می‌شد که این دوره به دلیل همزمانی با ایام محرم و عاشورا و تاسوعا به آذر ماه (هفته بسیج) منتقل شد.

دبیر جشنواره بین‌المللی مقاومت با بیان اینکه «جشنواره مقاومت؛ تجلی گفتمان انقلاب اسلامی» شعار این رویداد فرهنگی و سینمایی است خاطرنشان ساخت: جشنواره در دوره پانزدهم هم با ارتقای ساختار حرفه‌ای و گسترش دامنه تعاملات منطقه‌ای و بین‌المللی به همت بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با همکاری مراکز و نهادهای مختلف کشور برگزار خواهد شد و میزبان سینماگران داخلی و خارجی در دو بخش اصلی «سینمای ایران» و«سینمای بین‌الملل» است.

وی همچنین خبر داد: فراخوان جشنواره طی روزهای آینده از طریق روابط عمومی منتشر می‌شود.

با صدور حکمی از سوی وزیر بهداشت و انتخاب رئیس جشنواره فیلم «سلامت»، سومین دوره این رویداد هنری آغاز شد. سید حسن هاشمی طی حکمی، سیدمحمدهادی ایازی را به ‌عنوان رئیس این دوره از جشنواره منصوب کرد. جشنواره فیلم سلامت از سال 1394 آغاز به کار کرده است و سومین دوره آن از یکم تا پنجم شهریورماه سال جاری در تهران برگزار می‌شود.

تازه‌ترین آمار فروش فیلم‌های روی پرده نیز در آخرین روز از اولین ماه بهار 97 به شرح زیر است:

مصادره: ۱۲ میلیارد و ۶۵ میلیون تومان

به وقت شام: ۹میلیارد و  ۸۰۰میلیون تومان

لاتاری: ۹میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان

لونه زنبور: ۶میلیارد و ۶۷۰ میلیون تومان

بدون تاریخ بدون امضا: ۴میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان

فیلشاه: ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان

خرگیوش: ۱ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان

فراری: ۵۱۰ میلیون تومان

تگزاس: ۴۱۰ میلیون تومان



٠٠:٥٤ - شنبه ١ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٦٨٦٩٣    /    تعداد نمایش : ٢٥١







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است