جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣

آخرین اخبار :



  چاپ        ارسال به دوست

عماد توحیدی ، داور بخش دف ؛

تنوع در دیدگاه موسیقایی داوران رویداد مبارکی برای شرکت کنندگان است

سینمای نو > سرویس موسیقی          

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی " سینمای نو " و به نقل از روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان ، عماد توحیدی نوازنده،آهنگساز و مولف ساز دف و داور جشنواره پانزدهم موسیقی جوان درباره نقش جشنواره در ایجاد انگیزه و استعداد یابی نسل جوان موسیقی کشور گفت: این سوال را می توان با رجوع به افزایش قابل توجه آمار شركت كنندگان در این دوره پاسخ داد. جوانان بسیاری علاقه دارند در بطن یك رویداد رقابتی جدی قرار گیرند و جشنواره موسیقی جوان این امكان را برای آنان فراهم كرده است.

وی ادامه داد:جشنواره موسیقی جوان در شاخص تاثیر گذاری و پشتوانه سازی فرهنگی و حرفه ای برای موسیقی ایران رویدادی منحصر بفرد است. تقویت احساس لیاقت و اعتبار بخشی به خلاقیت هنری جوانان و همین طور زمینه سازی برای انطباق شركت كنندگان با محیط های حرفه ای موجب محبوبیت این اتفاق در بین اهالی جوان موسیقی ایران شده و این اتفاق سطح انرژی در فعالیت هنری جامعه هدف را بالا برده است.

داور ساز دف پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در خصوص کیفیت آثار شرکت کنندگان که روز گذشته مورد داوری قرار گرفته اند، اظهار داشت:سطح آثار رسیده به جشنواره قابل قبول است اما میتوان باز هم به رشد بیشتر شاخص خلاقیت در دوره های آتی دل بست. جشنواره در هر دوره با بهسازی سیاست گذاری و شرایط برگزاری و بهره گیری از تجربه های دوره های گذشته، مشی و منش پخته تری پیدا كرده و این خود به یك ریل گذاری علمی تر و كارشناسانه تر می انجامد. خوشبختانه سكان دبیری جشنواره در اختیار تفكر آموزش علمی و دانشگاهی موسیقی ایران است و این تفكر در ذات خود مقوّم جریان سازی جدی و حرفه ای است.

مولف اولین کتاب شیوه دف نوازی در ایران با اشاره به فاکتورهای داوری در جشنواره گفت:فاكتور اصلی در داوری جشنواره های هنری، شناسایی عامل زیبایی و تحسین آن است. سنجش كیفیت صدادهی ساز در فرآیند نوازندگی و بررسی رفتار موسیقایی نوازنده در مواجه با ریتمهای متنوع همه بر محور خلق زیبایی است و از این طریق شركت كننده مستعد و خلاق اجرای خود را برجسته و متمایز می كند.

عماد توحیدی داور بخش دف نوازی جشنواره پانزدهم موسیقی جوان در ادامه به مشکلات نوازندگی در میان آثار این دوره ازجشنواره بیان داشت:بزرگ ترین مشكل دهه اخیر در نوازندگی ساز دف اتكاء بر جنبه های نمایشی در اجرا و تولید حجم زیادی از اصوات شلخته و درهم ریخته در برخی اجراهاست بطوریكه حتی شنیدن كامل برخی قطعات برای هیات داوری با دشواری همراه بود و متاسفانه نوازندگی بدور از شناخت فرهنگ این ساز و تهی از فهم و درك ظرایف ، دقایق و لطایف حسی این ساز در برخی از اجراها وجود داشت.مطالب ریتمیك و تكنیكهای ارائه در هر ساز كوبه ای ساختار فرهنگی و زیباشناسانه منحصر بفرد و مستقلی دارد و نمیتوان با تساهلی نامعقول سلوك نوازندگی دیگر سازهای كوبه ای را بر روی دف پیاده كرد و به كهن الگوهای حسی آن آسیب زد.

وی درباره حضور داورانی با سبک های مختلف نوازندگی در قالب  هیات داوری جشنواره موسیقی جوان گفت:تنوع در دیدگاه موسیقایی در بین اعضای هیات داوران رویكرد مباركی برای شركت كنندگان است و در وهله اول اتهام انتساب جشنواره به تفكری خاص در موسیقی را خنثی می كند. هنرمندان شركت كننده بسته به شرایط متفاوت در بستر سبك ها و مكاتب آموزشی متنوعی رشد كرده اند و نیاز است كه این تنوع دیدگاه در هیات داوران چنین جشنواره ای وجود داشته باشد.

عماد توحیدی همچنین در خصوص نقش جشنواره موسیقی جوان در آینده موسیقی کشور خاطر نشان کرد:ارتقاء سطح انگیزه فعالان جوان، ایجاد فضای پرشور رقابتی و شناسایی و معرفی هنرمندان مستعد در شاخه های متفاوت هنر موسیقی در ایران از مهمترین این اهداف است.حضور دكتر هومان اسعدی بعنوان دبیر جشنواره در كنار اعتباربخشی علمی_هنری ویژه به جشنواره موجب تحكیم مبانی و وجود نظم قابل تحسین در فرآیند برگزاری جشنواره موسیقی جوان است و این خود در میزان مشاركت كیفی و كمّی جوانان و داوران رشته های مختلف هنر موسیقی عاملی تعیین كننده است.



١٥:١٥ - چهارشنبه ٢٤ شهريور ١٤٠٠    /    شماره : ٩٢٥٤٨    /    تعداد نمایش : ٢٦٧







سینمای ایران در گذر تاریخ



فیلم و صدا

سایر رسانه ها

تبلیغات

برگزیده ها

دارای مجوز شماره 89.25738

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


پیوندها

سینمای نو را دنبال کنید

کلیه حقوق این سایت برای سینمای نو محفوظ و استفاده از مطالب آن با ذکر کامل نام منبع مجاز است